Orfeó. Lina Camps i Domènec Enric van rebre el reconeixement durant la celebració de Santa Cecília - Javier

TW
0

The Really Big Chorus, que interpretarà "El Messies" de Händel el pròxim diumenge al Royal Albert Hall de Londres, tornarà a comptar amb una important representació de cantaires menorquins que porten des del mes de març assajant a l'Orfeó Maonès.
The Really Bic Chorus és una iniciativa benèfica, tot el que es recapta va destinat al British Hearth Foundation, que convida a qui es vulgui a desplaçar-se a Londres per participar en la interpretació d'un clàssic com "El Messies" que es convoca un diumenge d'Advent. No hi ha cap mena d'exigència ni requisit previ, tan sols el desig de formar part d'una coral improvisada, dirigida, en aquesta ocasió per Brian Kay, que desperta gran interès des de fa 35 anys.

Els cantaires menorquins s'han volgut preparar per una obra tan complexa. Els assajos a l'Orfeó Maonès els ha dirigit Sofia Domènec, directora del cor de l'entitat, i acompanyada al piano per Lola Mir. Diumenge els cantaires menorquins es sumaran als prop de 3.000 cantaires ocupant el seu lloc segons el seu tipus de veu, per gaudir d'una emotiva experiència que alguns repeteixen any rere any.

Santa Cecília

Per altra banda l'Orfeó Maonès té, en la seva programació anual, una cita especial convocada per celebrar la festivitat de Santa Cecília. Ahir fosquet la celebració de la patrona de la música va tenir com un dels actes centrals el reconeixement a dos orfeonistes, Domènec Enric i Lina Camps, així com al seu difunt marit Josep Moll, que també va ser un destacat orfeonista. D'aquesta manera l'Orfeó ret homenatge, cada any, als que porten més anys treballant per una entitat popular de referència a Maó. La vetllada començà amb una primera actuació del cor de l'entitat per després fer pujar a l'escenari Camps i Enric.

Seguidament Pili Lucena i Manel Navarro van llegir alguns fragments del "Conte de Nadal" i actuaren algunes ballarines de l'Escola Alba Estudi de Dansa.

Per acabar la nit de celebració, la soprano Miriam Pascual, acompanyada d'Elsa Perches al piano i Josep Mercadal com a contrabaix, interpretaren diverses cançons.