Donatiu. D’esquerra a dreta, Rafel Portella, Aurora Herráiz i José Guillermo Díaz Montañés - Paco Sturla

TW
0

El president d'Editorial Menorca, José Guillermo Díaz Montañés, va lliurar ahir a la consellera de Benestar Social, Aurora Herráiz, un xec per un import de 4.000 euros perquè serveixi d'ajuda als problemes de pobresa infantil que es pateixen a l'Illa. Aquest import correspon als doblers donats per les persones que van assistir al Fòrum Menorca "Creer es Crear" que es va celebrar al Teatre Principal durant el mes de juliol i que va portar a Menorca el psiquiatra, Luís Rojas Marcos, l'escriptor i economista, Alex Rovira, el jutge de menors, Emilio Calatayud i la mezzosoprano, María José Montiel.

El Fòrum va comptar amb el patrocini de diverses empreses i la col·laboració de la Conselleria de Benestar Social del Consell Insular de Menorca i el mateix Teatre Principal
De manera conjunta amb la consellera Aurora Herráiz, es va decidir que l'objectiu solidari del cicle de conferències seria la infància i especialment, la que més està patint situacions de pobresa que s'han agreujat amb la crisi econòmica.

Objectius acomplerts
L'acte de lliurament va tenir lloc ahir al matí a la seu del Consell amb la presència del delegat episcopal de Caritas Diocesana, a l'Illa, Rafel Portella, el president del Consell d'Administració d'Editorial Menorca, José Guillermo Díaz Montañés així com la consellera de Benestar Social, Aurora Herráiz. El representant de Caritas ha agraït la donació dels 4.000 euros i ha detallat que els doblers aniran destinats a satisfer necessitats bàsiques de menjar i activitats de reforç educatives pels més petits.

Per la seva banda, la consellera Herráiz ha valorat la importància del Fòrum tant per la categoria dels ponents i la gran resposta de públic així com la intenció des del principi que servís per ajudar a la infància més desprotegida. En aquest sentit, la consellera ha volgut deixar clar que "el Consell manté els seus programes i la seva obligació amb el benestar social però està obert a aprofitar les sinergies que pugui generar la mateix societat civil per ajudar els més necessitats".

Al seu torn, Díaz Montañés ha manifestat la seva satisfacció per haver acomplert els objectius establerts i que amb la organització d'aquests fòrums, Editorial Menorca compleix un dels seus objectius fixats a l'ideari com empresa de servei a la societat menorquina,