Reconeixement. Joves Empresaris de Balears va lliurar el premi al Jove Empresari a Maria José Vinent - Javier

TW
0

Maria José Vinent ha estat reconeguda com a Jove Empresari 2012, per la gestió familiar al front de l'obrador de Can Pons, un model de negoci tradicional que ha sabut aprofitar les oportunitats del negoci on-line per vendre fora de Menorca. Igualment, Santi Camps ha rebut la distinció de Jove Emprenedor de Menorca 2012, pel seu projecte innovador de crear un Community Manager virtual gràcies a la intel·ligència artificial.

Tant Vinent com Camps van rebre aquests guardons durant l'acte que va tenir lloc ahir capvespre a les noves instal·lacions per emprenedors del Plató de Joves. Allà, els membres de l'Associació Joves Empresaris de Balears van lliurar els premis abans de completar l'acte amb un taller de creativitat a càrrec dels components del grup Sa Xaranga.

Can Pons
Després d'haver-se format a l'escola del Gremi de Pastissers de Barcelona, on el seu mentor, Manel Partera li va transmetre els seus coneixements, el mes de juny de 1997, Tolo Pons tornava a Menorca on, a partir de 2000, va començar a aplicar els coneixements a Es Mercadal, junt amb la seva dona, Maria José Vinent, posant-se al capdavant d'un tradicional forn de pa. En quatre anys van transformar el negoci en fleca, pastisseria, bomboneria i cafeteria amb saló degustació. Van passar de quatre a divuit treballadors en només tres anys, respectant sempre fidelment la filosofia de producció artesanal i de primera.

Després d'onze anys de feina constant i innovant, la família decideix donar un gir al negoci apostant per una producció selecta i limitada, per comercialitzar per internet els seus productes delicatessen, entre ells els articles estrella, les ensaïmades delicatessen i les galetes de mantega.

Social Vane
L'emprenedor Santi Camps es va guanyar la confiança del jurat amb el seu projecte innovador consistent en la creació d'un Community Manager virtual, capaç d'analitzar la informació que circula sobre les marques a les xarxes socials, per així ajudar a prendre decisions a les empreses. Aquesta eina podria suposar un revulsiu en el món del màrqueting, ja que proporcionaria informació en temps real del que opinen els consumidors sobre els productes.

El projecte està en fase inicial. L'objectiu és tenir un prototip a principis de 2013, per tal que al llarg de l'any es pugui iniciar una ronda de finançament entre empreses de capital risc que estiguin interessades en aquest projecte.