Llums. Els follets van ser els protagonistes del dia, il·luminant diferents racons de la ciutat on s’hi van aplegar desenes de persones que van fer front al fred que feia - Gemma Andreu

TW
0

Els Llumets van protagonitzar ahir el compte enrere cap a les festes de Nadal, amb el seu espectacular descens des del campanar de l'Església de Santa Maria, davant l'atenta mirada de desenes de persones, especialment, les dels més petits de la casa, esglaiats amb la baixada dels follets des de les alçades per contagiar tothom amb la seva alegria per encarar les festes de la millor manera.

Pocs minuts després de les set del capvespre, i quan un Llumet ja havia explicat el per què de la seva arribada, quatre Llumets van iniciar el descens des del campanar. Una vegada a baix, es van dirigir cap a l'Ajuntament, on la batlessa, Águeda Reynés, acompanyada d'una representació dels filles del municipi, va fer l'encesa oficial de llums de Nadal. Després, des d'allà va sortir un passacarrers, amb la Xaranga de la Banda de Música, que va recórrer el centre de la ciutat per anar encenent l'enllumenat al seu pas.

Abans de l'aparició dels Llumets, a la plaça de l'Ajuntament es va muntar el betlem gegant amb la participació dels ciutadans, que van poder ajudar en la instal·lació.

Altres esdeveniments
Durant el matí, el Claustre del Carme va ser l'escenari de les porquejades populars organitzades pel Mercat del Claustre i Intramurs, un esdeveniment que va servir per apropar a la gent aquesta tradició tan menorquina, sobretot en un temps en que està perdent presència. Les porquejades van servir per elaborar uns 70 quilos de sobrassada, mentre que de botifarró negre i blanc en van sortir un total de 20 quilos. La iniciativa es va completar amb una torrada i una festa.

Per altra banda, el Teatre Principal va sortir al carrer per presentar la seva programació. Va ser a ses Moreres, amb un acte per al qual es va comptar amb la participació dels protagonistes del musical "Colors" i que va acabar amb xocolata i ensaïmada per a tothom. Allà, la gerent del teatre, Virginia Victori, va anunciar la vintena d'espectacles que es podran veure durant els propers mesos, el primer dels quals va tenir lloc ahir mateix, el concert tribut a Pink Floyd.