Assistents. Els moments amb major intensitat de visites van ser a partir de mig matí i fins a la conclusió de la jornada de portes obertes - Gemma Andreu

TW
0

Entre 1.500 i 1.800 persones van passar ahir dematí per les Cases Consistorials de Maó aprofitant la jornada de portes obertes organitzada per l'Ajuntament, coincidint amb la celebració del dia de la Constitució. Un esdeveniment que va servir per deixar al descobert una gran quantitat de documents que els ciutadans no van deixar de consultar.

Van ser moltes les persones que durant el matí van passar per la Plaça de la Constitució amb la intenció de conèixer un poc més la màxima institució maonesa a nivell municipal.

Ja des de primera hora es van produir moltes visites, tot i que el moment de major afluència va ser des de mig matí cap al final de la jornada, prevista per a les 13.30 hores.
Els visitants van poder recórrer totes les dependències municipals, començant pels soterranis, on es conserven milers de documents, molts d'ells antics, del segle XIX o anteriors. També eren visitables els calabossos i les instal·lacions de la prefectura de la Policia Local, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i els espais destinats als diferents departaments municipals, com poden ser els d'Urbanisme o Alcaldia, amb el despatx de la batlessa, Àgueda Reynés, o la sala de juntes on es reuneixen els membres de la corporació. També, com no, els assistents van poder veure el saló de plens, on destaquen els retrats de bona part dels 47 fills il·lustres de la ciutat.

Documents
A banda del sentit arquitectònic o institucional de la visita, el que segurament més va atreure l'atenció dels visitants va ser l'exposició de documents antics, com ara títols de la propietat al cementiri de l'any 1917, diaris de despeses manuscrits de 1887 i 1888, censos de diferents etapes o padrons de veïns del 1834. Aquests documents van despertar l'interès de la gent, que va aprofitar per cercar i trobar els noms d'avantpassats o de coneguts. Van servir també per conèixer curiositats, com la despesa de la guàrdia municipal l'any 1887, de 223 pessetes.

En darrer terme, la visita va permetre la contemplació de les vistes des de les dependències més elevades de l'edifici, com són les diferents terrasses que donen, per una banda a la Plaça de la Constitució, i per la part del darrera de l'immoble, al port de Maó.