Presentació. Moll, Villalonga i Coll van presentar la campanya de Nadal - Archivo

TW
0

Els menorquins reciclen cada vegada més. Això fa que Menorca sigui l'Illa balear amb millors dades quant a la proporció de productes recuperats del total de residus que genera. Així, l'any passat, aquí es va reciclar el 20,56 per cent del que es va generar, sent Es Mercadal i Ferreries, amb un 27,9 i un 27,4 per cent, els municipis on més es recicla.

La ciutat menys conscienciada és Ciutadella, ja que presenta el percentatge menor, del 14,5 per cent; i el segueix Alaior, amb un 19,1 per cent. Llavors apareixen Es Migjorn Gran (22,3 per cent), Maó (23,3 per cent), Sant Lluis (23,5 per cent), Es Castell (24,8 per cent), Ferreries i Es Mercadal.

El cas de Ciutadella és el més greu, ja que és on menys es recicla mentre que és el municipi que més fems genera (19.139 tones).

Per tipologia de residus, a Maó és on es recull més vidre, mentre que es recicla major quantitat de vidre i envasos a Ciutadella. A Es Mercadal es recull més matèria orgànica.

Adhesius, vinils i cavalcada de Reis pel Reciclatge

L'arribada del Pare Noel i dels Reis d'Orient d'enguany vindrà acompanyada d'una iniciativa per a la conscienciació ciutadana envers el reciclatge, aprofitant la gran generació de cartrons, papers i plàstics pels envoltoris dels regals que es fan durant les festes.

Entre el 15 de desembre i el 7 de gener, el Consorci de Residus Urbans de Menorca realitzarà la campanya "Per Nadal també recicla! Com nosaltres", per sensibilitzar els ciutadans i, molt especialment, els més petits de la casa, sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar.

El conseller de Medi Ambient, Fernando Villalonga, el batle des Migjorn Gran, Pere Moll, i el regidor de Ferreries, Vicent Coll, van presentar ahir aquesta campanya, per a la qual s'han distribuït 40.000 adhesius amb les cares dels Reis i Pare Noel, que es repartiran a uns 500 establiments de tota l'Illa, que ho entregaran als clients perquè posin el nom del destinatari del regal.

A més, als principals carrers dels municipis s'hi posaran un total de 110 vinils amb les imatges de la campanya. Dia 7 a partir de les 19 hores es farà la Cavalcada de Reis pel Reciclatge as Migjorn Gran, en què tres patges reials passaran pels carrers per recollir els envoltoris dels regals que Ses Majestats hagin deixat la nit de dia 5.

Aquesta campanya suposa una despesa de 14.995 euros finançats per Ecoembes i Ecovidrio. Hi participen les associacions comercials, els ajuntaments i l'empresa Contratas y Proyectos Medioambientales Menorca.