Concerts. En van oferir un a Maó i dos a Ciutadella aquest cap de setmana - Cris/Javier

TW
0

En el seu tradicional concert de Nadal, la Banda de Música de Ciutadella va sonar divendres vespre al Teatre Principal de Maó com una veritable big band americana. Acompanyada pels escolans de la Catedral i el Cor Cadenza, sota la direcció de Corretja Genestar, i comptant amb la inestimable col·laboració del gran baríton Joan Pons, la formació de ponent es va imbuir de l'esperit d'aquelles mítiques orquestres i va regalar al públic, que pràcticament omplia el coliseu maonès, una selecció de nadales força animades.

De les interpretades en el programa, "Jingle Bells", "A Christmas Carol", "Silent Night" s'han convertit en himnes universals fortament arrelats en el món occidental i es canten per una munió de gent de tot arreu. D'altres com "El Tamborilero" o "Let it Snow", essent també apreciades, estarien un esglaó inferior en popularitat. En un tercer grup trobaríem "M'agrada el Nadal", "La festa de Nadal" i "Em dónes força" que, per la seva forta càrrega emotiva i l'elevada sensibilitat musical, es fan mereixedores d'ocupar un lloc d'honor en aquest tipus de repertori.

La possibilitat de contemplar la presència de Joan Pons dalt d'un escenari és sempre un plaer. I sentir-lo cantar nadales, amb la seva profunda i poderosa veu de baríton, resulta una imatge profundament afectuosa i entranyable, molt adient a la pròpia naturalesa d'aquestes composicions.

Joan Mesquida en el pòdium es creix. Amb un ample registre de gestos, clars i acurats, defugint de tot histrionisme (sense recórrer als escarafalls en què solen caure alguns directors de banda) i transmeten seguretat en les seves indicacions va aconseguir que la música fluís serenament.

Gràcies a uns esplèndids arranjaments i al precís sentit rítmic confiat a la direcció, l'espectacle musical ens va teletransportar en el temps a una pista de ball dels anys quaranta (efecte accentuat per la inclusió molt encertada de l'alegre número de claqué que amenitzaren tres magnífiques tap girls). Va ser una felicitació de Nadal plena de swing que des d'aquí també volem compartir. Bon Nadal i Bon Any.