Ple. L’església de Santa Maria es va omplir per escoltar el que ja s’ha convertit en tradició - Javier

TW
0

Un contagi d'emoció continguda en el nombrós públic que omplia l'església de Santa Maria va transmetre la joia de la literatura catalana de Menorca, el text de la Sibil·la, amb l'arcaica melodia del primer gregorià medieval. La soprano Maria Camps va actuar de sibil·lera, acompanyada de la Coral Sant Antoni en els interludis, amb el preludi i conclusió de l'orgue tocat per Bartomeu Llompart, baix la direcció de Merxe Orfila. El text del cant de la Sibil·la es va interpretar en la seva versió menorquina.

Els interludis d'harmonia clàssica que s'intercalaren entre les diverses estrofes del cant són obra del compositor Antoni Riera Estyarelles(1911-1996). Maria Camps va ser exquisida i brillant en la interpretació, expressiva i plena de sentiment. La coral va demostrar un treball previ, prolongat i exigent en la interpretació, aconseguint un molt bon resultat, ajustat i segur.

El programa de la vetllada nadalenca va continuar amb el "Glòria" de Joseph Callaerts a càrrec de la Coral Sant Antoni amb l'acompanyament de l'orgue. Les veus van estar ben conjuntades en la joiosa interpretació, i també amb l'orgue, a pesar de la greu dificultat per la distància entre els cantaires i l'instrument acompanyant.

Les dues àries de Haendel següents, cantades per Maria Camps amb acompanyament d'orgue, vessaren dolçor en els temes pastorals de l'Oratori "El Messies".

Va ser exuberant la peça final de Mendelssohn, el motet "Hear my prayer" per a cor i soprano, amb acompanyament d'orgue. En una aparent simplicitat temàtica i melòdica, Mendelssohn construeix una pregària feta cant que és una excel·lent obra d'art. La dificultat sobrevé en conjugar l'engranatge d'harmonies entre solista, cor i orgue, dificultat que van superar els intèrprets amb escreix.

En acabar el concert la gent expressava l'admiració per la vetllada musical nadalenca i felicitava efusivament els intèrprets. Va ser un bon preludi del misteri i missatge cristià del nadal en la seva vessant cultural artística.