Can Victori. La seu de l’Institut Menorquí d’Estudis acull el curs - Arxiu

TW
0

Els propers dies 1 i 2 de febrer la seu de l'Institut Menorquí d'Estudis acollirà un nou curs de l'edició de 2013 de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei (UIMIR) amb el títol "Adolescència: el repte d'afavorir el desenvolupament" i que serà impartit per psicòlegs i psiquiatres.

L'objectiu general d'aquest curs és aprofundir en l'etapa evolutiva de l'adolescència, conèixer les característiques dels adolescents concedint especial importància a les dinàmiques de relació amb l'entorn així com als processos de canvi que es poden observar en el seu desenvolupament.

A més a més, entre els objectius específics, l'activitat pretén reflexionar sobre el treball amb els adolescents, conèixer els diferents elements que condueixen a un diagnòstic diferencial, les modalitats terapèutiques, el treball amb els pares i la conveniència sobre la realitat del consum de drogues i els mecanismes que en promouen el consum i les formes de prevenció.

La matrícula del curs té un cost de 30 euros i s'impartirà a la seu de l'IME des de les 16 a les 19.30 hores del divendres dia 1 de febrer i de les 10 a les 13.15 hores i de les 16 a les 19.15 hores de dissabte. La data límit per matricular-se és el 21 de gener.

El curs estarà coordinat per la professora emèrita de la Universitat de Barcelona Maria Vives i impartit pels psicòlegs Jorge Tió i Pere Barbosa i pel metge psiquiatre Lluís Mauri.
Tió és coordinador de l'Equip d'Atenció al Menor de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, és també psicoanalista i especialista en adolescents.

Barbosa és psicòleg especialista en Psicologia Clínica, membre de l'Associació catalana, espanyola i europea de Psicoteràpia Psicoanalítica i de l'Associació catalana i espanyola del Rorschach així com docent de l'Institut Universitari de Salut Mental de la Fundació Vidal i Barraquer i de la Universitat de Barcelona.

Finalment, Mauri és psiquiatre i psicoterapeuta. És metge adjunt de l'Equip d'Atenció al Menor de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, coordinador de Formació, Docència i Recerca del Departament de Salut Mental de la mateixa fundació i docent dels màsters de Psicologia dinàmica de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona.