Precedent. "Un espectacle bàrbar", un altre gran projecte de la banda - d.m.

TW
0

La Banda de Música des Migjorn continua amb projectes ambiciosos. En aquesta ocasió, amb un concert per al dia de Reis per al que es comptarà amb un cor integrat per més d'un centenar de veus, amb l'objectiu de sorprendre els amants de la música amb la interpretació d'una de les bandes sonores més exitoses del panorama cinematogràfic, "Conan el Bàrbar".

El concert està previst per dia 5 a partir de les 12 hores al Teatre Principal de Maó, i segons explica el director de la Banda de Música, Isaac Mascaró, és "per a tots els públics i gustos, ja que conté mostres de diferents gèneres".

La primera part del programa anirà a càrrec dels músics de la banda instrumental, i inclou tres peces, la famosa jota "La Dolores", la sarsuela "Las Golondrinas", i la fantasia militar "El sitio de Zaragoza".

Però la major ambició de la Banda des Migjorn no arribarà fins a la segona part del concert. Per a l'ocasió s'ha format un cor d'unes 120 veus, format amb membres de les corals Clau de Sol de Ferreries, Migjornera i Moments a Cor, així com amb alumnes de cant del Conservatori de Música. Igualment, es completa el conjunt vocal amb altres cantants d'arreu de Menorca.

Mascaró defineix la banda sonora de "Conan el Bàrbar" com una "obra modal a l'estil de 'Carmina Burana', però encara més espectacular, ja que exigeix unes tessitures molt extremes, tant instrumentals com vocals, i té molts canvis de ritmes i moltíssima percussió". Així, assegura que és una "obra molt impactant que no deixarà ningú indiferent", encara més tenint en compte que es durà a terme al Teatre Principal.
una cosa mai vista

El director de la banda afirma també que "serà la primera vegada que s'interpreta aquesta banda sonora amb una banda i un cor", i no només a nivell de Menorca, sinó a escala mundial. "David Prats ha fet els arranjaments, han estat molt complicats, i s'han fet per a l'ocasió", afegeix, satisfet del resultat.

El concert tampoc seria possible sense la feina feta per les corals participants. Sobretot per l'encarregada de la coordinació de les veus, Montse Mercadal, i gràcies a "la il·lusió i la implicació demostrada per tothom".

Per acabar, el programa es completarà amb una mescla de nadales, interpretada també per la banda i el cor. Serà amb "A Christmas Festival".

Les entrades per aquesta actuació tenen un preu de 12 euros per a les localitats més elevades, i de 15 euros per a les de platea i les primeres llotges.