Es Castell. El Molí del Camí de Maó s’haurà de convertir en la primera imatge del poble - Javier

TW
0

L'Ajuntament des Castell adquireix el Molí del Camí de Maó ubicat en una parcel·la de 7.500 metres quadrats, pel preu de 62.000 euros, amb el propòsit de convertir-lo en la nova imatge de l'entrada del poble i de poder dotar-lo, en un futur, d'un ús cultural i turístic.

El batlle, Lluís Camps, va explicar ahir durant la visita del molí, que la compra d'aquest bé etnològic s'emmarca en el propòsit de recuperar i protegir el patrimoni del municipi. Durant el que queda de legislatura es sanejarà el cost de la compra que enguany serà de 5.000 euros, el 2014 de 30.000 i el 2015, 27.000 euros més.

Amb tot s'han iniciat ja conversacions informals per tal de trobar subvencions que permetin, el més prompte possible, iniciar una restauració i dotar al molí de capitell per tal de formar la imatge desitjada i la protecció de l'immoble.

El Molí del Camí de Maó es va construir al voltant de l'any 1860 i va ser utilitzat fins la segona dècada del segle XX. Benjamin Sintes Camps és el testimoni viu que narra la història de la seva mare, Juana Camps, que va viure al molí amb els seus avis que, igual que el besavi, Marcos Camps, es dedicaven tant a la producció de farina com a la venda de pa, ja que el molí tenia també un forn. De la casa, avui minvada durant l'ampliació de la carretera, en queda només una petita part.