Roberto Fedelich Díaz. - Jaume Fiol

TW
0

Autofitxa
Em dic Roberto Fedelich Díaz, vaig néixer dia 8 de febrer de 1979 i sóc des Castell. Visc en parella. Sóc autònom i faig manteniment de cases. De les meves aficions destacaria la bicicleta, passejar i, sobretot, els cotxets. Sóc el president del "Club Slot Racing No Frisis" des Castell.

Com s'endinsa en aquest món dels cotxes en miniatura de tracció mecànica?
Em ve de petit quan els Reis Mags em van regalar una pista i un cotxet. Era el regal típic però, en el meu cas, ja no vaig poder aturar.

Com s'hi va aficionar tant?
Perquè d'un primer moment et crida l'atenció i a poc a poc t'hi enganxes. És com una petita droga. A més, sempre surten coses noves, rèpliques de més cotxes i vas ampliant la col·lecció.

I la seva col·lecció de quants cotxes consta?
Ara en dec tenir uns 300.

N'hi ha que són especials?

Sempre n'hi ha que tenen més valor que altres, com per exemple els més antics. Aquesta afició va començar a implantar-se per allà els anys 60 i en tenc alguns d'aquella època.

Darrera de cada cotxe hi ha un gran món, veritat?
Sí. Són rèpliques exactes de cotxes que circul·len pel carrer, principalment cotxes de carrera. A més, quan entres en aquest món te n'adones que és un hobby molt ampli i que no és una simple jugueta.

I quan neix el Club Slot Racing No Frisis?
Va néixer l'any 2002. Però al cap d'uns anys vam deixar de fer coses perquè no teníem un local. Ara, que l'Ajuntament ens n'ha cedit un, vam decidir tornar a arrencar motors i a posar-nos en marxa. Som nou qui formem el club i allò que volem aconseguir és donar a conèixer aquest món a la gent.

Ahir vàreu oferir una demostració as Castell. Expliqui'm les característiques de la pista.
Per a la festa d'ahir vam muntar un circuit que és una rèplica del Dakar i s'empren cotxes també rèpliques de la carrera. També tenim un circuit permanent de quatre carrils.

I com definiria el moment que agafa un cotxet de la seva col·lecció i el fa córrer per la pista?
Jo sent satisfacció i felicitat de poder fer córrer un cotxe que m'agrada i que sé que a escala real no el podré tenir mai.