INAUGURAT. El director general de la Fundació Endesa (esquerra) i el bisbe de Menorca davant la placa commemorativa - Javier

TW
0

Molta expectació davant l'estrena de la nova il·luminació artística de la parròquia de Sant Francesc de Maó que ahir es va encendre oficialment, un cop el bisbe de Menorca, Salvador Giménez, i el director general de la Fundació Endesa, José Antonio Gutiérrez van descobrir la placa commemorativa quant passaven vint minuts de les nou del vespre. Més de 200 persones van voler ser testimonis d'aquesta efemèride que de ben segur, s'ha convertit en el nou far del port de Maó, tal i com el propi bisbe va manifestar en el seu parlament.

La música també es va fer molt present durant l'acte, que va tenir dues parts ben diferenciades entre l'abans i el després del com podrem contemplar, a partir d'ara, l'església de Sant Francesc, que es convertirà en un nou reclam turístic de la ciutat de Maó i de Menorca.

Agraïment i compromís

El bisbe Salvador Giménez va emprar les seves paraules per agrair a la Fundació Endesa que hagi contribuït a "reafirmar la bellesa d'aquesta església" gràcies a aquesta nova il·luminació artística que de ben segur, acostarà més gent fins a les seves portes "com un far necessari que guia a la gent". Monsenyor Giménez també va voler extendre el seu agraïment a totes les persones que havien col·laborat així com també a mossèn Antoni Fullana i la pròpia parròquia per la seva empenta.

Per la seva banda, el director general de la Fundació Endesa, José Antonio Gutiérrez, va agrair l'acollida que havia rebut aquesta iniciativa així com també va mostrar la seva satisfacció perquè la tasca de la Fundació pugui veure's recollida amb aquesta actuació a Menorca. En aquest sentit, després d'explicar quins són els diferents programes que està duent l'entitat tant al nostre país com a Amèrica llatina en diversos àmbits socials, educatius i artístics, també va voler comprometre's per tal que no sigui la darrera vegada que puguin tornar a Menorca amb alguna actuació.

Àmplia representació

L'acte d'ahir va ser acompanyat també d'una àmplia representació de càrrecs polítics i de la pròpia Endesa, que van voler donar un to cerimonial a la nova il·luminació amb la seva presència. D'una banda, el conseller d'Administracions Públiques, Simón Gornés, el president del Consell Insular, Santiago Tadeo, el director insular de l'Administració General de l'Estat, Javier López Cerón, l'alcaldessa de Maó, Águeda Reynés així com d'altres polítics com Vicent Tur, Elvira Badia i representants de la vida social i cultural de Maó.

Per part d'Endesa, tota la plana major de Balears, a banda del director general de la Fundació, com el Director de Balears, Joan Jaume, el director dels Serveis Jurídics, Miquel Coll, la directora de Comunicació, Magdalena Frau, el delegat actual d'Endesa a Menorca, Manolo Vidal així com l'antic delegat, Joan Perches, que va rebre un petit homenatge per haver estat la primera persona que va impulsar que es pogués il·luminar Sant Francesc. Perches va voler, treure's mèrits mencionant a Feliciano Fuster, que va ser president d'Endesa entre 1984 i 1997, com la persona que primer ho va proposar donat que era un feligrès assidu a la parròquia.

Música per obrir i tancar

La Balearic Guitar Fundation i la Coral Cadenza de Ciutadella van ser els encarregats d'obrir i tancar l'acte amb una generosa actuació que serví de perfecte acompanyament musical.