Terrordentudo. Comparteix de franc els seus temes a Soundcloud - Arxiu

TW
0

Sebastià Llufriu (Maó, 1979) és músic. Sempre ha viscut a Menorca, però ara fa uns anys que prova sort fora de l'Illa. Tothom coneix el seu projecte electrònic com a Terrordentudo. Un nom que, diu, va sortir d'una vinyeta de còmic. Fa tres anys que resideix a Slotermeer, un barri de l'oest d'Amsterdam. A Holanda l'acompanya la il·lusió d'obrir camí a l'Ufologycenter.

Encara defineix la seva composició com a música "trance" o en el decurs d'aquests anys ha evolucionat cap a altres gèneres?
És veritat que les bases que produeixo provenen de "microloops" lliures de drets trobats a la Xarxa, per tant no es pot negar que l'arrel de la meva música és essencialment electrònica, encara que disposo d'una sèrie extensa d'instruments de percussió menor i ètnica. En aquests moments Terrordentudo es mou en un terreny entre la post electrònica (amb influències de "underworld", "gusgus" o "leftfield") i la música d'arrel "etnofolk", el "calypso" de Trinidad és una gran influència. Mentre que altres gèneres com el "techno" o el "dub" també hi són ben presents. Però no m'agrada xerrar de gèneres perquè són com els sinònims, la seva classificació mai és exacta.

Ha publicat temes ben interessants a la plataforma Soundcloud, amb esquitxos de "batukada" o "rumbeat", quins són els noms de la música que l'inspiren?
Apart de les influències esmentades abans, podria dir un llistat ben gran de grups musicals o autors que m'agraden i vull pensar que en certa manera apareixen reflectits en el meu treball. M'agrada molt Sonic Youth, Mogwai, The Jesus And Mary Chain, Pixies i altres grups que fan servir guitarres elèctriques. Si en el meu cas decidís apostar per una guitarra elèctrica, segurament m'acabaria electrocutant durant el procés d'experimentació sònica.

El fet de viure a Amsterdam li obre més portes en el món de la música electrònica?
Sí i no. Hi ha moltes més oportunitats quant a estudis de gravació amb qualitat de producció i managing orientat a la promoció local i, fins i tot, internacional. A Amsterdam la música electrònica pot ser una plataforma de futur. Però en el procés de creació sóc bastant autista i autàrquic. Crec fermament que cada intermediari que hi ha entre l'autor i el producte final pot minar la creativitat o, millor dit, la puresa de l'obra en si mateixa. Sóc anticomercial i tenc una perillosa inclinació a desobeir ordres. Si hagués de passar pels tràmits oficials per tal d'editar un àlbum com s'entén tradicionalment, què passaria al final? Què m'hauria deixat energia, salaris i mil coses per treure un CD... M'estimo més posar la meva música a disposició de qui la necessiti, o bé en directe o bé enviant-la per correu a qui la vulgui rebre de franc.

De quina manera li és avantatjós residir a Holanda? Allà ha de disposar de més oportunitats que a l'Illa a l'hora de gaudir de bones sessions musicals.
Amsterdam és una ciutat plena d'esdeveniments, encara que si ho enfoquem cap a la música electrònica, allò que es fa a Rotterdam és infinitament més interessant. Escolto bastant música en directe i, generalment, no és electrònica.

Hi ha algun dels seus temes com "Terrormanso" on participen músics menorquins, com és el cas de Leonmanso. Ha col·laborat també amb músics holandesos?
Apart de col·laborar amb Leonmanso, també he actuat amb el grup de dansa fusió i tribal Moira, a Eivissa, en el certament Rec Play organitzat per IB3 Ràdio. Més tard, amb el baixista Josep Bagur i el clarinetista del Conservatori del Liceu Tolo Genestar, varem crear el fugaç però intens grup Superàvit Allstar Band. I ara mateix estic fent plans amb un productor francès, Ben Lager, que també viu a Amsterdam i que fa música "hardcore" industrial.

Li agradaria poder arribar a viure de la música?
No em desagradaria, però crec que em cansaria prest d'ajustar-me a una agenda concreta.
Fa tres anys anunciava que tenia 25 discos a casa fets i preparats per editar en voler, però pel que diu no és gaire partidari de publicar pels cànons habituals. On podem escoltar la seva música?

Doncs ara en són gairebé 36 i tots ells es poden escoltar de franc. Alguns temes són a Soundcloud.com/terrordentudo i la majoria dels altres me'ls pot demanar la gent a través del perfil de facebook Terrordentudo Ufologycenter.

Ha tingut l'oportunitat d'actuar a Holanda?
He actuat a unes quantes festes privades i ara per primera vegada tenc previst fer-ho a un lloc més obert al públic en general. A un bar d'Amsterdam que es diu Mono.

La música electrònica és el futur?
No. El futur és la no destrucció del planeta, l'humanisme i coses així. I referent a la música electrònica, hem de recordar que ja comença a tenir passat. Tota la música és el futur i podria ser una gran banda sonora del planeta Terra en el cas de que aquest sortís de la deriva destructiva provocada pels humans.