Integració. La Trobada d’enguany recordà als més petits que a l’hora d’estimar i acollir no valen les distincions, i es posà com a exemple seguir la vida de Jesucrist - Paco Sturla

TW
0

Tot i que el temps no acompanyava, uns 400 fillets i filletes de les diferents parròquies de Menorca es trobaren ahir a la sala multifuncional del Canal Salat de Ciutadella per a celebrar la vintena edició de la Trobada de la Infància Missionera. Enguany, la festa es desenvolupà sota el lema "Amb els fillets d'Europa, acollim a tothom com Jesús".
L'objectiu de la trobada era infondre entre els més petits una actitud integradora, receptiva cap a totes les persones, sense diferències de cap tipus. Així, durant l'acte es constataren les diferències entre el món més proper i altres realitats més crues, on la gent i els fillets no tenen les coses tant fàcils com a l'anomenat primer món. Amb l'ajut de muntatges audiovisuals, els més petits veieren que moltes d'aquestes diferències estan provocades per actituds egoistes dels que viuen més bé, i aquesta realitat fou comparada amb la que visqué Jesucrist. De fet, l'estil de vida de Jesús es posà com a exemple del camí a seguir, com també es destacà la feina dels missioners, a qui es definí com a persones amb una gran disposició d'acollida i d'entrega, sempre servint a l'Evangeli.
La Trobada tingué, sense dubte, un toc reflexiu, un moment per al plantejament d'una realitat i la presentació d'alternatives i actituds que poden ajudar a canviar-la. Aquest objectiu s'aconseguí gràcies a tres audiovisuals lligats entre sí, que els petits seguiren atentament sense perdre el fil, segons expliquen els organitzadors. També el Bisbe de Menorca, Salvador Giménez Valls, volgué participar de l'acte, dirigint unes paraules als petits.

Ara bé, una trobada de fillets no seria tal sense algun moment festiu, especialment alegre. Així, després de la reflexió i la pregària, arribà el moment de la música, primer amb el Pare Nostre i després amb diferents balls i cançons interpretades per Nito Martí des de dalt l'escenari i seguides per tots els assistents, petits i no tant petits, des del pati de butaques.

També es concedí un diploma i un petit regal a dos fillets de Menorca que participaren a la fase final del concurs de pintura a nivell nacional organitzat per Infància Missionera.