Teatre. Les titelles lluminoses suren a la foscor d’un món màgic - melicotó titelles

TW
0

I què passa quan s'enfonsa una botella de plàstic al fons de la mar? La sala d'actes de la Biblioteca de Maó es va quedar molt petita dissabte al matí pel nombrós públic menut, acompanyat dels respectius no tan menuts, que volien aprofundir en el tema de la mà dels peixos fantàstics de colors de Melicotó Titelles que estrenava a Maó "Plastiiiik".

El protagonisme, emperò, no és tan sols per una simple botella petita de plàstic, al fons de la mar es van viure belles històries plenes de tendresa, d'amistats autèntiques i d'una saviesa que resol la qüestió perquè la vida amable i tranquil·la segueixi regnant al regne marí. Núria Pampin i Xevi Cor, Melicotó Titelles, es van guanyar així el cor dels més petits amb una posada en escena de teatre negre, tot i que va espantar algun dels més petits en un primer moment.

Amb una llum fluorescent s'aconseguien grans efectes sobre les atractives figures que flotaven sinuosament en l'obscuritat, s'explicaven amb molts sons expressius i poques paraules, i s'acompanyaven de belles músiques de Marc Cortes.

Melicotó Titelles aborda així la problemàtica del plàstic a la mar, des de la simpatia i el cor, sense fer-ne un gra massa, intercalant-t'hi altres tipus de relacions, més humanes, que fan passar el temps amb les ments submergides dins un bàlsam.

La companyia catalana està ultimant l'agenda per portar "Plastiiiik" de ruta per altres biblioteques de Menorca.

La Biblioteca de Maó continuarà amb la seva programació infantil amb una representació per mes estant confirmades la de febrer, amb "Ana Tillas", la de març, amb "Tic-Tac" i al mes d'abril amb el taller de reciclatge de Toni Riera i el contacontes de Rodari.