Aula on estudien els infants - E.M.

TW
0

Continuen les iniciatives a Menorca per recollir diners per a la construcció d'una escola-alberg per a fillets orfes i infectats amb el virus de la SIDA del poble kenyà de Nanyuki. I si l'anterior proposta va ser entorn a la fotografia, aquesta vegada és el món de la pintura el que ofereix una mà d'ajuda. Més concretament, a través del pintor ciutadellenc Miquel Bosch, qui ha cedit un quadre per tal d'organitzar un sorteig benèfic.

Pel pont de la Constitució ja es va fer una activitat per recollir doblers a favor d'aquesta iniciativa. Fins a tretze fotògrafs van participar en el Mini Models Day, en què una vintena de fillets, amb una donació prèvia de 12 euros, van obtenir un 'book' fotogràfic i van contribuir a recaptar 264 euros.

"Atracció"
A aquella proposta s'hi suma ara el sorteig d'un quadre de Miquel Bosch. És un oli sobre fusta de 110 x 90 centímetres, titulat "Atracció" per al qual s'han posat paperetes a la venda al preu d'1 euro.

Les participacions es poden comprar a les botigues Modimel·la, Ratolinets, Eva Delicatessen, Raital, Juan Marquès Marquès, Argos, Fundació Vicenç Ferrer, Modes Glòria, Alfil.be i a Ca n'Olga. El guanyador es decidirà a partir del sorteig de l'ONCE del proper dia 12 de febrer. El quadre serà per a la persona que tengui la papereta coincident amb les quatre darreres xifres.

Escola-alberg
L'organitzadora de la iniciativa, Eva Moll, explica que encara fan falta 5.000 euros per tal de poder finalitzar les obres en aquesta escola per a fillets i filletes orfes de Nanyuki.
Ja fa un any que s'estan fent obres en aquesta escola. Actualment ja s'han acabat les feines a les habitacions destinades als fillets, i estan pendents d'execució les dependències per a les filletes.

Com es pot comprovar a les imatges, les menors viuen en unes condicions que deixen molt que desitjar. Les habitacions presenten un evident mal estat, amb unes parets que fan que aquestes sales hagin de ser esfondrades. A més, també es pot observar la saturació de l'espai, i el mal estat que presenten les lliteres i els matalassos.

Igualment, també la zona d'estudi necessita una millora, una rentada de cara per a l'aula perquè aquests infants puguin desenvolupar-se de la millor manera possible.