TW
0

Va ser el febrer de 1963 la darrera vegada que l'Estudiantina del Cercle Artístic actuà pels carrers de Ciutadella per repartir la bulla del Carnaval. Mig segle després, el proper dia 9, la coral de l'entitat tornarà a sortir com a símbol de la renaixença de l'entitat. Ho farà amb una novetat important: per primera vegada en la història de la societat, l'Estudiantina del Cercle Artístic serà mixta, amb la incorporació de les veus femenines.
El projecte de recuperar la coral històrica de l'entitat sorgí de la junta directiva, encapçalada per la presidenta, Maria Josep Rebassa. Llavors, la direcció musical s'encomanà a Luci Gregori Rodríguez (Ciutadella, 1961), qui acceptà engrescada la proposta. És la directora del grup Xalandrí, ha col·laborat amb la Coral de l'Esplai durant 12 anys i ara sona amb la coral de l'Associació Democràtica de Jubilats, com també dóna classes de guiterra.

El Cercle Artístic ha aconseguit reunir una trentena de persones amb afició pel cant, que aniran acompanyades per quatre guiterres. "Vista la dificultat de trobar músics, vam optar per l'acompanyament acústic de guiterres. La idea és poder incorporar l'any qui ve nous instruments", explica Gregori.

El novembre van començar els assajos, que es venen celebrant de setmana en setmana. "Els cantaires estan molt il·lusionats. L'experiència d'aquests tres mesos d'assajos ens fa preveure que l'any qui ve hi pugui haver-hi encara més participació", comenta.

L'Estudiantina del Cercle Artístic ha preparat tres cançons per al repertori que cantaran al llarg del recorregut pels carrers de Ciutadella i en les visites a entitats i particulars. Són tres peces escrites per Mestre Bartomeu Carreras, cedides per a l'ocasió pel seu fill Francesc. Les lletres van ser traduïdes i adaptades per Àngel Mifsud i Fina Salord. Les cançons són: "Ciutadella és un jardí", "No oblideu" i "S'Himne".