Campanya. El 2013, Mans Unides centra els seus esforços en la potenciació del paper de la dona als països subdesenvolupats - Mans Unides

TW
0

La delegació a Menorca de Mans Unides decidirà dissabte els projectes que aquest any rebran l'estaló econòmic de l'ONG, i que aniran dirigits a la promoció de la dona a països subdesenvolupats, el tema que enguany centra la campanya que es desenvolupa a nivell estatal. Així, des de Menorca es preveuen destinar al voltant de 70.000 euros a aquesta causa.

La decisió es prendrà dissabte, durant l'assemblea anual que Mans Unides celebrarà al Santuari del Toro, on es preveu l'assistència dels voluntaris que col·laboren amb l'organització. La reunió serà a les 11 hores, després de la qual es farà una eucaristia i un dinar amb els assistents a la posada de dalt El Toro.

Balanços

A l'assemblea es sotmetrà a aprovació l'acta de la darrera trobada i es passaran els comptes de la gestió econòmica de la delegació de Mans Unides a Menorca. Així, s'analitzarà el projecte finançat el 2012, que va consistir en la construcció de sis aules a una escola en runes a Costa d'Ivori, per possibilitar que els fillets de diferents poblats puguin anar a classe. Una iniciativa que ha comportat una aportació d'uns 70.000 euros.

Com explica el delegat de Mans Unides a Menorca, Gabriel Pons, es preveu que l'entitat doni suport a la campanya d'enguany a nivell estatal, i que duu per lema "No hi ha justícia sense igualtat".

Cal assenyalar que a Menorca Mans Unides compta amb prop d'un centenar de voluntaris i 194 socis que realitzen aportacions econòmiques.

A més, al llarg de l'any, l'ONG organitza un seguit d'activitats per recollir diners, com ara mercadets de venda de menjar als diferents municipis menorquins.

Crisi dins la crisi
Pons recorda que la crisi en què actualment està submergit el primer món afecta encara més a la crisi que des de sempre vénen patint els territoris subdesenvolupats. Així, el delegat a Menorca de Mans Unides assegura que el 2008, a Espanya quasi es va aconseguir l'objectiu d'arribar al 0,7 per cent, però que l'agreujament de la situació econòmica ha desfet la feina feta anteriorment. I és que el 2012 només es va arribar al 0,34 per cent, i per enguany es preveu no superar el 0,2 per cent. El principal motiu d'aquesta desfeta és la manca d'aportacions de les administracions públiques, que "només aporten al tercer món quan sobren diners". La baixada del sector públic ha estat del 20 per cent, mentre que les privades només ho han fet un 3 per cent.

L'any 2011, Mans Unides d'Espanya va realitzar 98 projectes agrícoles, 207 educatius, 70 de promoció de la dona, 112 sanitaris i 118 de caire social.