Trobada. Una seixantena de voluntaris i membres de Mans Unides van participar a l’assemblea anual - Gemma Andreu

TW
0

La delegació de Mans Unides de Menorca destinarà enguany la quantitat de 75.389 euros per a la construcció d'una escola per a al·lotes a la població de Likuyu Mandela, de Tanzània, per contribuir en la millora de la seva educació i ajudar a que puguin superar la situació de discriminació que viuen per l'estil de vida propi del país.

El delegat de l'ONG a l'Illa, Gabriel Pons, va explicar ahir que durant l'assemblea, a la qual hi van assistir al voltant d'unes 60 persones, entre elles, el bisbe, de Menorca, Salvador Giménez, es va aprovar l'acta de la trobada anterior i també els comptes generals, que han donat un resultat positiu del voltant dels 70.000 euros, una quantitat, el 85 per cent de la qual, es destina a projectes.

Projectes
A l'assemblea es va escollir un dels dos projectes que eren susceptibles de rebre l'ajut de Mans Unides. Així, es va decidir destinar 75.389 euros per a la construcció d'una escola amb quatre aules que donaran servei a unes 200 joves de Likuyu Mandela, una població molt disseminada en la que el 97 per cent dels habitants són musulmans, mentre que el 2 per cent són cristians.

Pons explicà que la formació és important en un país en que domina la poligàmia, amb un sexe masculí molt dominant i en que les al·lotes segueixen la tradició de casar-se amb qui els toca.

Per a la construcció de l'edifici, Mans Unides aportarà el finançament, mà d'obra qualificada i materials, mentre que els sol·licitants de l'ajut contribuiran aportant també mà d'obra, encara que no qualificada, posaran els terrenys a disposició i facilitaran materials.

El projecte escollit enguany respon al tema de la campanya que Mans Unides ha posat en marxa a nivell nacional i que duu per títol "No hi ha justícia sense igualtat". És una iniciativa que cerca reduir les desigualtats existents entre sexes en els països subdesenvolupats. Així, durant l'assemblea es van exposar diversos exemples i es va analitzar la situació que es viu en alguns països.

Missa i dinar
Acabada l'assemblea, els presents van participar en una eucaristia i, seguidament, van compartir un dinar de germanor a les dependències de La Posada del Toro, on va finalitzar aquesta trobada anual de la delegació menorquina de Mans Unides.