Públic. Els assistents van poder presenciar demostracions i concursos protagonitzats pels animals presents a la fira - Gemma Andreu

TW
0

Els aficionats a la caça van poder gaudir, finalment, de la XXVI Fira de Sa Perdiu de Menorca, després que la setmana passada en quedés ajornada la seva celebració per culpa del mal temps. Així, durant tot el dematí d'ahir, el recinte firal des Mercadal es convertí novament en punt de trobada de caçadors i perdigoters, en un dia de sol però que va tenir una assistència no massa destacada, segurament per ser carnaval.

Les activitats previstes van començar a les 9 del matí, quan es van obrir les inscripcions per al concurs de perdius organitzat per la Societat de Perdigoters de Menorca, i que va servir per presenciar una competició ben interessant de caça de perdiu amb reclam mascle. Fins a 28 exemplars van exhibir la seva eficàcia a l'hora d'atreure perdius, resultant-ne vencedor l'animal anomenat Jonc, que va aconseguir una puntuació de 89 punts sobre un total de 90.

Igualment, es va celebrar la XIX Mostra de Cans de Caça, en la que hi van participar 41 gossos, 27 utilitzats per caçar perdius, i 14 cans de conills. El jurat va considerar que Quina, amb 27 punts, era el millor exemplar per a la caça de perdius, mentre que el premi al millor ca de conills va ser per a Petra, amb 24 punts.

Per altra banda, al llarg del matí es van poder presenciar diverses demostracions, com la caça de tords amb filats, o la de caça de conills amb fura. Com va explicar el president de l'Associació de Perdigoters de Menorca, Cristòfol Gomila, la Fira de la Perdiu també va servir per recordar sistemes tradicionals de caça, actualment perduts i prohibits, com la captura de conills, perdius o tords amb lloses muntades amb un parany, la trampa per a tords amb cuc, o el sistema per caçar perdius pels peus.

Completaren la fira una exposició de falconeria, a càrrec dels Falconers de Menorca, i la prova de caça de perdius amb cans, en que es valora la capacitat dels gossos per trobar les aus (engabiades). En aquest concurs, el primer classificat va ser Ori, mentre que el segon premi va ser per a Boss, animals, tots dos, de José Martínez.

Durant la fira es van vendre paperetes per a una rifa amb tres premis: un dinar per a dues persones al Molí des Racó, que ha estat per al número 01 (de les paperetes roses) i que encara no s'ha entregat; un quissó de ca de conills per al nombre 43 (rosa), que va guanyar Magí Pelegrí; i un perdigot amb la seva gàbia, una funda, una senalla i dues vagues, per al número 42 blau, adquirit per un matrimoni de Sant Lluís.