TW
0

"Ara em sent més segur i lliure amb el pinzell, ara faig la pintura que vull". Les paraules de Biel Camps (Ciutadella, 1936) en una entrevista concedida a "Es Diari" el passat desembre denoten la passió de l'entrega artística. Només amb l'estima del fet creatiu s'aconsegueix una trajectòria coherent i amb llum pròpia. Menorca ha estat font d'inspiració del pintor. Una illa que li agraeix la seva projecció amb una vestimenta de luxe, la de l'oli, fent-lo protagonista de la mostra de Sant Antoni organitzada pel Consell.

L'antològica, de la qual encara es pot gaudir fins dissabte a la sala El Roser de Ciutadella, ja ha superat el milenar d'espectadors. Un públic que ha viscut en primera persona l'evolució del seu traç. El d'un autor enèrgic amb el paisatge i que en els últims temps experimenta entusiasta el treball amb la figura i el retrat.

Autodidacta empès pel temps que en els seus inicis li va tocar viure, Camps va beure del mestratge del pintor Torrent. És un artista fet a si mateix amb molta personalitat i gran capacitat expressiva. Una tècnica molt valorada pels menorquins.

Des del dia de la inauguració, -el 16 de gener-, fins al dissabte passat l'exposició ha acollit un total de 1.139 visitants. Una xifra gens menyspreable tenint en compte la temporada baixa en la qual ens trobem. La de Biel Camps és una Menorca que agrada i sedueix. Una obra plena d'emocions amb temes com el port de Ciutadella, l'entorn rural, les platges o els bodegons. En els formats grans, l'autor -lluny de perdre's- es creix.

La retrospectiva, que conté creacions recuperades de col·leccions particulars i que està previst que itineri a Maó i Alaior, es pot veure a la sala El Roser en horari de dilluns a dissabte d'11 a 13.30, i de 18 a 21 hores.