TW
0

Memorable. Impressionant. Magnífic. Són els qualificatius generalitzats del debut de la Capella Davídica al Palau de la Música de Barcelona. Més de 1.600 persones assistiren el diumenge a la nit a la interpretació de "The armed man-A Mass for peace", composada per Karl Jenkins, amb una brillant actuació del cor i l'orquestra de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca, dirigida magistralment per Biel Barceló.

Els cantaires i els músics menorquins actuaren amb una força i potència especial, amb una interpretació compacta i profundament emotiva, elevada i multiplicada per l'excel·lent sonoritat i acústica de l'auditori modernista. La interpretació de les dotze peces de "The armed man-A Mass for peace" impactà el públic des del principi fins al final, en més d'una hora i mitja d'intensa emoció musical. Menorquins desplaçats a Barcelona expressament, illencs residents a Catalunya i catalans vinculats a l'Illa integraren el gruix d'un públic entregat que ovacionà el cor i l'orquestra de la Capella després de cada peça de l'obra de Jenkins.

Personalitats del món cultural barceloní i illenc acudiren a escoltar el cant de Menorca a Barcelona. La llotja presidencial comptà amb l'assistència del bisbe Salvador Giménez Valls; Manuel Barcia (president de la Capella Davídica); Mariona Carulla (presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música); Joaquim Coello (patró de la fundació); l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall; Gabriel Julià; la consellera Salomé Cabrera i la regidora Auxiliadora Pons. Aquesta última representà al batle de Ciutadella, José María de Sintas, qui no va poder acudir degut a la tempesta de neu a Andorra, on es trobava amb la seva família. En el concert, monsenyor Salvador Giménez coincidí amb el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, i el bisbe de Lleida, Joan Piris, que no es van voler perdre l'actuació.

El recital finalitzà amb un potent "Better is peace", quan els músics deixaren els instruments i s'afegiren al cor en la peça final del repertori. L'ovació i entrega del públic es va veure recompensada amb dos bisos: la interpretació del "Benedictus", que va fer aixecar tot l'auditori, i, a continuació, "L'homme arme doit on douter". Els aplaudiments ompliren el Palau de la Música d'emoció i sentiment. Éren més de les deu de la nit quan acabà el concert. La Capella Davídica triomfà en una actuació històrica.