DE PASSEIG. El segon dia de fira molts dels visitants van aprofitar per xoroiar pel Recinted Firal de Maó - JAVIER

TW
0

Si divendres va ser el dia dels compradors, la jornada d'ahir dissabte va ser dels qui passejaven en família sense moltes ganes d'obrir el moneder. La segona jornada de la Fira de Stocks va aconseguir arrossegar un gruix important de gent que es va concentrar sobretot ben entrada la tarda i que va provocar petites retencions a l'entrada, lluny d'anys anteriors quan per accedir al Recinte Firal de POIMA, la cua donava gairebé la volta al carrer.

Tot i això, el balanç d'aquesta novena edició no estava següent tant negatiu com es temia, i parlant amb visitants i algunes de les botigues participants, semblava com si la venta estigués repartida si bé, com passa amb la loteria, la sort anava per barris. Hi havia expositors descontents perquè els donava la sensació que pels gairebé 700 euros que havien pagat per 24 metres quadrats d'estand, no farien prou vendes.

A cinc euros, la gent compra

En Quico Seguí, d'Avarca Shop, tenia el seu estand ple de gent i és que els cinc euros per un parell de sabates, era una oferta si més no, temptadora. "Amb aquest preu, la gent compra, això esta clar. Vam treballar més ahir que avui però no està malament" confessava mentre atenia a un client. De fet, el moviment era intens i m'apuntava que en breu obrirà una nova botiga al centre de Maó que s'afegirà a les dues que actualment té a Menorca. "És ara la millor època per fer aquestes coses, no creus?". El seu testimoni optimista també el podia recollir amb en Carles del Centre de Jardineria d'Es Bosc, que li costava poc dir-me que estava bastant content de com li anaven les coses a la Fira. "L'any vinent repetirem. Amb descomptes agressius es pot vendre i molta gent s'adona que hi ha bones oportunitats."

Una oportunitat perquè et coneguin

El comerç ciutadellenc també ha estat molt present a la Fira de Stocks i de fet, per la majoria de estands, no només els servia per buidar stocks sinó també per donar a coneixer la botiga. "Jo havia vingut l'any 2009 i aquest any he volgut tornar a provar-ho. No es que faci moltes ventes però el que veig és que també em serveix per donar a conèixer la botiga a Maó" m'explica l'Anna de la boutique The Room.

Per la seva banda, la Joana de Juguettos també coincidia amb el fet que el primer dia havien vingut els compradors i avui la gent passejava més però no pensava que amb aquest bon temps, es pogués omplir tant la fira. "Està bé perquè et coneixen i si els interessa quelcom, t'ho compren" m'explica.

En canvi, no tothom es mostrava així de satisfet amb el resultat provisional de la fira pel fet que l'esforç que significava venir fins Maó més el preu que havien pagat per tenir un stand, hagués estat millor regalar el genero. En Joan no vol que publiqui de quin establiment és però considera que si sumes el preu de l'estand, la benzina, la persona que has de contractar per tal que t'ajudi a vendre, segur que surts perdent.

Varietat i preu

Una de les virtuts de la Fira de Stocks és la gran varietat de productes que s'hi poden trobar en tant pocs metres quadrats. Des de làmpades, a fundes per mòbil, impressores a preu de regal i tota classe de roba i calçat per totes les edats.

També hi havia espai per les orquídees o fins i tot lloros i peixos en stock, material d'oficina, canyes de pescar, samarretes del Barça o del Madrid i col·leccions senceres de llibres. En fi, tot els sectors representats a l'abast de les butxaques.