Presentació. Tomé Olives, Joan Pons, Francesc Ametller, Joan Tutzó i Antoni Pons, ahir a la roda de premsa as Mercadal - Cris

TW
0

El baríton ciutadellenc Joan Pons oferirà aquest dissabte a l'Església de Sant Martí des Mercadal un concert benèfic la recaptació del qual anirà destinada a sufragar les obres duites a terme al campanar de l'església. Un esdeveniment que ha atret l'atenció dels mercadalencs, però ben segur que també de molts altres menorquins.

El cantant líric es va prestar de forma altruista a col·laborar amb aquesta causa per així ajudar a què l'Església de Sant Martí pugui fer front amb menys dificultats a les despeses causades per la urgent necessitat de reformar el seu cloquer.

El concert fou presentat ahir a l'Ajuntament des Mercadal amb la presència del protagonista, el baríton Joan Pons, i l'organista Tomé Olives, que l'acompanyarà en el concert. També hi foren, el rector de la parròquia de Sant Martí, Joan Tutzó, l'alcalde de la localitat, Francesc Ametller, i el regidor de Cultura, Antoni Pons.

Una obra necessària
El rector, Joan Tutzó, explicà que la darrera actuació de reforma del campanar data de 1945, "des de llavors no s'hi havia fet res més. La reforma impulsada ara no és cap caprici", digué Tutzó, "sinó una necessitat". Segons el capellà de la vila, les despeses de les obres i millores, on també s'inclou la restauració de les campanes, "han tingut un cost de més de 45.000 euros. Ara mateix tenim pendent de pagar uns 14.000 euros. Estam endeutats, però entenem que era una necessitat". Digué que "els aiguats intensos de 2010 van calar molt al marès del campanar; les bigues estaven podrides, les parets feien moviment i el terra amenaçava". El rector volgué agrair "l'ajuda que hem tingut de molta gent, i agrair l'obra de Miquel Orfila, que ens dóna marge per pagar, així, com molts altres proveïdors que han col·laborat". També, remarcà que "hem tingut l'ajuda de Nostre Senyor".

Tutzó comentà, amb expressiva satisfacció, que "encara no em crec que Joan Pons canti as Mercadal. A més coincideix amb el cinquè aniversari de l'orgue de l'Església". Avançà que per al concert es demanarà un donatiu de 10 euros.

Joan Pons, encantat
Per la seva part, el protagonista, Joan Pons, digué sentir-se "satisfet de col·laborar amb es Mercadal. Per part meua, encantat". Pons precisà que "no estic acostumat a cantar amb orgue, l'òpera amb orgue no hi va bé, per açò he cercat algunes peces que cantava quan era jove i a més també faré les cançons nostres 'Escolta el vent' i també 'La balada d'en Lucas'".

El baríton, tot i la seua retirada professional, segueix tenint un calendari prou interessant. "A Barcelona també col·laboraré amb el Col·legi de Metges per a fillets amb càncer. També tenc previst anar a Saragossa i de nou a Barcelona el mes d'abril". El cantant conclogué amb un "esper que el concert agradi as Mercadal i esper que les campanes noves no despertin el veïns", bromejà Pons.

L'organista que acompanyarà al baríton expressà a la roda de premsa l'alegria per a aquest concert. "És una satisfacció per a mi. En els assajos he après molt. A Menorca coneixem bé la música i ens l'estimam".

L'alcalde Fracesc Ametller, destacà la importància de comptar amb Joan Pons. "És un orgull tenir a una primera figura mundial per fer un concert, aquí, as Mercadal". Igual que el batle, el regidor de Cultura, Antoni Pons, tingué unes paraules d'agraïment per al cantant.