Tortada. Aquest pastís fou el regal que li oferí l’Ajuntament en la visita que li féu el capvespre - Gemma Andreu

TW
0

Antoni Florit acomplí ahir els 100 anys de vida. I ho celebrà juntament amb la seva família, a la casa del carrer Ciutadella. Per la tarda tingué la visita de representants de l'Ajuntament des Mercadal, per homenatjar a aquest únic centenari del poble, que manté bona salut i molt humor malgrat la seva longevitat.

Aquest mercadalenc ha vist passar el temps i per tant ha vist també la notable transformació que ha sofert el seu poble, en el que ha viscut i treballat sempre, a excepció d'un període fora de Menorca.

Ahir, 16 de març, fou una data que omplí de festa, alegria i satisfacció a aquesta localitat del centre de l'Illa, perquè un dels seus veïns arribava al segle, i açò són fets que no passen sovint.

Antoni Florit va sortir ahir a caminar pel poble satisfet del seu aniversari i comptà amb les felicitacions de moltíssims veïns. Florit va ser caminer, constructor de camins, una professió que sempre l'ha enorgullit i de la qual contà moltes anècdotes d'aquells temps ja allunyats. I ho féu amb una memòria envejable

A les 18 hores, des de les Cases Consistorials, el batle Francesc Ametller i les regidores Rosa Pallicer i Antònia Cantallops es desplaçaren fins al domicili del centenari per felicitar-lo i retrer-li un merescut homenatge. Li regalaren una tortada amb les tres espelmes dels 100 anys. Ell demanà la gorra de caminer i, ficada al cap, apagà les espelmes entre les rialles dels seus familiars. No mancà un brindis amb cava ni tampoc els somriure de tots els qui se l'estimen.