TW
0

Ahir tingué lloc al Santuari de la Mare de Déu del Toro una trobada de formació organitzada pel Secretariat Diocesà de Joventut. Aquest any l'encontre anà a càrrec del prevere barceloní mossèn Xavier Morlans, qui es defineix com un comunicador de l'Evangeli en l'àmbit del primer anunci.

A la trobada també participaren els animadors de cant de les parròquies de la Diòcesi que decidiren afegir-se a la convocatòria ja que el tema era del seu interès: descobrir com la música és un instrument per a una nova evangelització.

L'encontre començà amb una pregària que dirigí Morlans, convidant tots els presents a relaxar-se per entrar de ple en la dinàmica que es portaria a terme al llarg del matí. Després es feu una invocació de l'Esperit i una reflexió sobre com a través de la Paraula descobrim que Déu ens parla.

La primera part del curset tingué un to formatiu, on els presents descobriren les diferències i semblances entre la pregària personal (relació entre Déu i jo), la pregària del grup (Déu i nosaltres) i l'acció litúrgica (Déu i l'Església). En cadascun d'aquests moments el cant té una funció diferent amb un ressò que també varia.

Després d'un breu descans i una ronda de preguntes i impressions, Morlans, junt amb els presents, assajaren una mica de repertori extret del disc "Veus per a una nova evangelització", acabant amb l'exposició pràctica de com fer un primer anunci de la fe cristiana a persones allunyades o que han perdut l'entusiasme de creure.

Tot un taller pràctic per aprofitar els dons del llenguatge universal de la música per posar-los al servei del gran tresor que tenim: Jesucrist i la seva Bona Nova.