Celebració. El bisbe presidí la Missa Crismal, on el presbiteri de Menorca renovà les promeses sacerdotals i la voluntat de servei als cristians i a l’Església - Gemma Andreu

TW
0

El bisbe Salvador Giménez presidí, ahir a la Catedral, la Missa Crismal i procedí a la benedicció dels olis i la consagració del Crisma. "Actualitzam el do de Déu a través de l'oli que és bàlsam per a les nostres vides, fortalesa per als nostres ànims i sanador de les nostres ferides a través de la unció i la pregària", va dir. En l'assembla eucarística es procedí a la renovació de les promeses sacerdotals, amb la presència del Presbiteri de Menorca, "que ens recorda a tots la fidelitat que un dia vàrem prometre els sacerdots del Senyor per posar-nos de forma permanent al servei del poble cristià, contribuint a la unitat de l'Església i a la comunió de tots els membres". El bisbe encoratjà sacerdots, diaques, seminaristes i religiosos al compromís personal i "al lliurament total als més necessitats".

Els presents elevaren les seves pregàries i l'acció de gràcies pel Papa Francesc, "per la seva persona i el ministeri petrí iniciat". "S'ha presentat com un humil seguidor del Senyor, ha utilitzat la humilitat com a virtut per comunicar-se amb Déu i amb els seus germans, s'ha entestat a mostrar la pobresa com a camí personal i comunitari cap el Creador, s'ha presentat amb un somriure franc i sincer que atreu i apropa la imatge de Déu. Nosaltres des del primer dia, estarem units a ell en l'oració i col·laborarem acceptant de bon grat les seves indicacions", afirmà el prelat. El bisbe ressaltà l'Eucaristia com "el centre de la nostra vida cristiana que contínuament s'alimenta i enforteix" i demanà a Déu "que la celebració ens ajudi a respondre a una vida perfecta seguint Jesús". Amb la Missa Crismal, la Diòcesi encetà la preparació per a viure amb intensitat la Pasqua del Senyor.