TW
0

Un total de 127 alumnes han participat en diferents cursos relacionats amb el sector agrari, unes iniciatives organitzades pel departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell, amb l'objectiu de tenir professionals cada vegada més qualificats.

Ahir dematí, al Centre de Capacitació i Experiències Agràries de Sa Granja es van lliurar els diplomes als participants a aquests cursos, que en total han suposat un total de 160 hores de formació, i que s'han impartit a Sa Granja a Maó, al Centre d'Artesania de Menorca as Mercadal, al Consell Insular i a Sa Roqueta a Ciutadella. Els cursos van començar la darrera setmana de gener i van finalitzar a meitat del mes de març.

Aquestes accions formatives han estat impulsades pel Consell, amb un finançament que procedia del Govern balear i del Fons Europeu de Formació.

Diplomes
A l'acte de lliurament dels diplomes hi van assistir el conseller de l'àrea, Fernando Villalonga, el seu director insular, José Luis Orfila, i el director del Centre de Capacitació i Experiències Agràries, Joan Bustamante.

Durant la seva intervenció, el conseller va recordar que aquests cursos de formació per a la gent del camp es vénen impartint des de 1972, amb la finalitat de millorar la seva preparació.

Villalonga va manifestar la seva satisfacció per la bona resposta i la bona acollida obtinguda, i va remarcar que la formació continuada és un dels factors que possibilita accedir a unes millors condicions laborals, sobretot "ara que l'actual situació requereix de personal més qualificat encara". Per això, l'aposta del Consell continua sent la d'oferir iniciatives per tal que els menorquins puguin accedir a titulacions i coneixements que els proporcionin les millors aptituds.

Nous cursos
El responsable de Medi Ambient del Consell va assenyalar que la intenció és continuar oferint aquestes accions formatives, i va animar als alumnes a demandar cursos que poguessin interessar.

Per altra banda, Fernando Villalonga va aprofitar l'ocasió per recordar que a partir del mes de juny s'obrirà el període de matriculacions per al Cicle Formatiu de Capacitació Agrària, que s'imparteix a Sa Granja.