TW
0

Autofitxa
Som de Ciutadella i tenc 20 anys. Som filla d'argentí i ciutadellenca. El meu besavi patern, conegut com Es Ginet, emigrà a l'Argentina, i mon pare, Martí, tornà a Ciutadella als 18 anys. La meva mare, Rita, és directora de la coral Es Ressol i la meva àvia tenia la botiga ca na Juanita sa Catòlica. Cant amb Leonmanso, el meu conco petit. M'encanta la música, fer postres i llegir contes infantils.

És una devoradora de contes, què li atreu de la literatura infantil?
Els contes realment són fantàstics, els dibuixos, el que expliquen... Són molt màgics i divertits, aptes per tots els públics. Els recoman a tothom!

D'on surt la seva afició per contar contes? Com ha aconseguit que es convertís en la seva professió?
Des de sempre m'ha agradat molt el món dels fillets, jugar amb ells i intercanviar jocs i experiències. Tot sorgí arrel del meu al·lot, que tenia una llibreria a Palma. Hem obert un espai de literatura infantil, és un projecte conjunt, on jo impartesc tallers per fomentar la lectura entre els infants.

Quines activitats està ideant adreçades pels fillets?
Els tallers estan encaminats a promoure la lectura entre els més petits. Contam contes i fem teatre i estic pensant fer activitats relacionades amb la música. També estic preparant un taller de pintura comestible, a partir d'uns colors no tòxics, fets de farina, perquè els petits experimentin. Pels fillets menors de 4-5 anys hi ha poca oferta d'activitats. També vull muntar un miniclub de lectura, representant els personatges del contes amb màscares, perquè els fillets enllacin la lectura amb el teatre com una experiència divertida per animar-los a llegir.

La seva idea és oferir contes assequibles per a tothom, com funciona açò?
M'encanta fer de contacontes i els vull oferir a canvi d'un euro, com una manera de fer l'activitat xistosa i assequible.

Quin és el seu ganxo secret com a contacontes?
Has de viure la història que expliques, ficar-te dins el conte, ser un personatge més de la narració i convertir-te en un fillet més. Cada conte me fa treure la part de filleta que duc dins. El que més m'agrada és que els fillets em facin preguntes que no sàpiga contestar. I són molt freqüents! M'encanten els perquès i les preguntes que formulen els fillets quan són petits.

Quin tipus de contes demanen els fillets?
De tot color! Cada fillet és un món. Depèn de la personalitat de cada infant. M'encanta que me demanin contes i, si no els tenc, m'encarrec d'aconseguir-los.

Avui dia, com es pot entretenir i divertir un fillet a través de la lectura?
Tot és qüestió de posar-se a la seva alçada. Han de poder experimentar, poder tocar els llibres i els contes i que descobreixin el món de la lectura.

Entre tants projectes, quin li fa especial il·lusió?
Els fillets sempre tenen un tema preferit, i amb aquest tema que els agrada es converteixen en especialistes, fins i tot més que un adult! La idea és preparar xerrades de fillets per a fillets, sense intervenció dels adults. Els petits saben tantes coses!