TW
0

Autofitxa
Sóc Ester Arguimbau Pastor, tenc 49 anys i sóc de Maó. Estic casada amb Lluís Teixidor, i tenim dos fills, Lluís de 22 anys, i Marta de 16. Sóc monitora nacional de natació i socorrista, i faig feina a la piscina del Poliesportiu Municipal de Maó. En el meu temps lliure m'agrada caminar, anar a cercar esclata-sangs, m'agrada tot el que sigui respirar aire lliure.

Quant de temps fa que treballa al Poliesportiu de Maó? Com hi va arribar?
Fa 29 anys. Vaig arribar per casualitat. Devia fer uns dos anys que el poliesportiu estava obert i jo venia cada dia a entrenar. En aquell moment se'n va anar una persona que era aquí, i van quedar coixos de personal. I vaig començar jo.

Com ha evolucionat aquests anys l'afició a la natació?
Ha canviat moltíssim. En aquell temps hi havia poca gent que sabés nedar, entre cometes. Venien, es remullaven, anaven i venien. Ara, en general, la gent n'ha après moltíssim, i també ve molt més. Abans hi havia hores que no hi havia ningú dins la piscina. Ara això no passa, sempre hi ha algú en remull.

Quines modalitats de natació ensenya?
Ho toc gairebé tot. Tenc fillets de 3 a 14 anys, adults, grups de manteniment i grups d'iniciació d'adults, per a persones que no saben nedar i que, fins i tot, poden tenir por. També hi ha gent que vol aprendre els diferents estils.

Quina és l'edat en que s'inicien els fillets més petits?
Els 3 anys és una edat que està molt bé. És un bon moment per començar, i n'aprenen ràpid.

Què es fa amb els adults?
Amb els que no en saben gens, es comença amb l'ambientació, flotació, respiració. Les coses bàsiques. I a mesura que van progressant fan diferents estils, braça, esquena, crol, i també unes pinzellades de papallona, perquè no és un estil gaire utilitari.

A la primavera hi ha una punta d'alumnes o és estable tot l'any?
Abans es notava molt l'afluència de gent. Però ara anem tan saturats de gent durant tot l'any, que no sé si ho notarem gaire.

Actualment hi ha més o menys alumnes?
Anem a més. Ara hi ha molta gent que té temps lliure, i tenim unes tarifes que són assequibles i tothom pot venir a practicar esport. Els dos darrers anys ha anat a més, i aquest darrer curs diria que hem batut rècords. Cada dia passen per la piscina entre 550 i 600 persones, els dissabtes unes 400. Al Poliesportiu, entre gent als cursos i els que vénen per lliure, tenim uns 3.000 usuaris.