Assemblea. Es celebrà ahir presidida per Ricard de La Fuente - Paco Sturla

TW
0

Joventuts Musicals de Ciutadella es troba a les portes d'un nou Festival de Música d'Estiu, tot i que encara no té pagada la darrera edició. Aquest endeutament condiciona l'organització d'un nou certamen, al qual no renuncia l'entitat.

Segons informà ahir a l'assemblea el president, Ricard de La Fuente, el Consell té pendent el pagament de 29.000 euros corresponents a l'edició del festival de 2012, compromesos mitjançant conveni. A aquest fet, es suma l'anul·lació de les ajudes a través del programa Menorca tot l'any.

Amb la confiança de cobrar aquest deute i el coixí que representen les quotes de 180 socis, JJMM de Ciutadella afronta una nova edició, amb la promesa del Consell d'una aportació de 20.000 euros per al Festival de Música d'Estiu d'enguany. Aquesta aportació serà l'única que rebrà l'entitat de les administracions públiques, després de que s'hagi tancat l'aixeta de les subvencions. "Açò ens obliga a fer un estival ajustat als recursos disponibles i a les previsions de venda d'entrades", afirma de La Fuente.

La d'enguany serà una edició de transició, en que l'actual junta directiva no vol endeutar-se més per deixar els nombres de l'entitat sanejats, tenint en compte que el gener de l'any qui ve hi haurà renovació de la junta directiva. Així, el Festival de Música d'Estiu repetirà el format de 2012 i convidarà artistes del panorama musical local.

"El programa de l'any passat va tenir una excel·lent acollida del públic. Tenim músics de molt bon nivell a Menorca que també necessiten espais per poder actuar, pel que el festival es converteix en una plataforma ideal per donar a conèixer la música que es fa a Menorca, tenint en compte que gran part del públic és de fora de l'Illa", explica.

El gener es renovarà la directiva i Ricard de La Fuente vol donar l'oportunitat de que entri gent jove. L'actual equip directiu gestiona l'entitat d'ençà 2009, uns anys que qualifica de "molt fructífers".