TW
0

La família Uris Marquès de Ciutadella compta amb el privilegi de poder estar acompanyada i poder gaudir de la companyia de la seva àvia centenària. Es diu Margarita Marquès Bosch i el passat 9 d'abril va complir ni més ni manco que 101 anys de vida. És una fita perquè na Guida, com se la coneix, manté una salut i una memòria envejables per la seva edat.

Va néixer a Ciutadella el 9 d'abril de 1912 i ha estat testimoni del devenir del seu poble natal d'ençà principis del segle XX i fins el segle XXI, el de la revolució digital, en que ens trobam. Na Guida té una única filla, que du el seu mateix nom. El seu gendre és en Victoriano Uris Pons. L'àvia centenària té 4 néts (Joana, Marga, Maribel i Víctor); 8 besnéts (Esperança, Biel, Margarita, Adrià, Tomàs, Víctor, Marc i Sara); i un rebesnét de 6 mesos d'edat que es diu Francesco.

La centenària va treballar durant la seva vida laboral en el sector de la sabata fent d'aparadora. Va fer feina a diferents botigues, especialment en la darrera etapa a l'empresa de Can Llorenç Coll, on treballà fins que la fàbrica tancà. Després es va retirar per disfrutar de la seva família.

Va aprendre a llegir tota sola, degut a que va créixer en una època en que no tots els fillets podien anar a escola. Avui dia s'entretén mirant la televisió i, sobretot, seguint els partits de futbol. És una gran aficionada a aquest esport i és seguidora del Real Madrid. Tot i la seva edat, li agrada anar a missa a Maria Auxiliadora, sempre acompanyada per algú de la família.

Na Guida va celebrar els 101 anys el passat dia 9 en la intimitat de la família, quan va bufar les 101 veles del pastís i va rebre les felicitacions del seu entorn proper. El diumenge va tenir la visita institucional d'una representació de l'Ajuntament. Els regidors Pedro Gener, Maite Torrent i Inmaculada González la van anar a visitar i li van fer entrega d'un obsequi en nom del poble de Ciutadella. El batle no va poder ser-hi per motius personals. L'àvia va estar encantada de rebre la visita dels regidors i d'ajuntar tots els néts en l'aniversari. Ara, en haver arribat als 101 anys, el més important per ella es sentir-se estimada i atesa per la gran família que ha creat, que li torna tot l'amor rebut.