TW
0

autofitxa
Em dic José Miguel, sóc d'Alaior i tenc 28 anys. Sóc fadrí i treballo en la manipulació d'aliments. Entre les meves aficions destacaria el món dels gegants, però també sóc un gran amant dels cavalls i de l'esport, en concret, el bàsquet i el futbol. Formo part de la Colla de Geganters d'Alaior que volem recuperar i impulsar de nou. Aquesta tarda celebrem una gran festa amb el bateig dels capgrossos que, tot i tenir 60 anys, no tenien nom.

Quan s'involucra en la colla gegantera d'Alaior?
Fou l'any passat. Unes setmanes abans de les festes de Sant Llorenç membres de l'Ajuntament em van venir a demanar si estaria interessat en ajudar perquè no hi havia geganters. Jo havia estat col·laborant amb la Colla de Maó i vaig dir que sí de cop perquè pel meu poble faig tot el que faci falta.

I quina era la situació de la Colla llavors?
Estava dissolta totalment. Una situació produïda per la manca de col·laboració ciutadana.

És una Colla amb història, veritat?
El grup de geganters deu tenir una dotzena d'anys però els gegants compleixen l'any que ve el seixantè aniversari. I és també per això que volem arribar actius a la celebració d'aquesta efemèride per poder-ho commemorar.

Esteu, per tant, en fase de captació de voluntaris...
Sí, així és. Volem que la colla d'Alaior torni a néixer i estigui viva. El que necessitem són portadors. Actualment som una dotzena de persones que col·laborem però només hi ha tres portadors. Per als tres gegants necessitem nou portadors. Ens vam comprometre amb l'Ajuntament a aconseguir aquest repte de reviure la Colla i supòs que ho aconseguirem. Necessitem gent amb ganes de col·laborar, de passar-s'ho bé, de viure la festa d'una altra manera.

Imagino que aquest món de grans personatges enganxa, veritat?
Sí, enganxa bastant. És un món de vida familiar i de molta convivència amb els altres. Diria que és un món ben particular que s'ha de conèixer. Qui ho vulgui provar pot posar-se en contacte amb nosaltres que ens reunim cada dijous a les 19.30 hores a les dependències de Santa Rita.

I per avui heu organitzat una activitat ben atractiva per als nens i ben participada.
Aquesta tarda batiem els capgrossos de la ciutat. És al Convent de Sant Diego a les 18 hores. L'any que ve compleixen 60 anys i encara no tenen nom. Els nens del poble han votat el que més els hi agradava i avui elegirem. Cada capgros ha rebut una cinquantena de noms diferents. Farem una gran festa, com un bateig de veritat. Batiarem amb confeti i donarem recordatoris i confits per recordar el dia. En Llorenç i n'Eulàlia seran padrins i en Xoroi, testimoni. Abans de tot hi haurà contacontes.