TW
0

Una de les activitats centrals de la Primavera Cultural de Ferreries és la Marató Fotogràfica, que any rere any, organitza el Fotoclub F/llum de Ferreries i que enguany ha arribat a la seva quinzena edició.

Seguint el format d'anys anteriors, al llarg del matí de la Diada de la Festa del Llibre té lloc la marató, tot seguint les pautes que marquen els organitzadors, i el dissabte següent, això és, dia 27 al migdia, l'exposició de les fotografies que han concursat i el lliurament de premis.

Un total de 25 concursants, repartits en les diferents categories, han participat aquest any a la marató. S'han hagut de cenyir a les directrius marcades. Primer, han de ser fotografies que tenguin quelcom a veure amb els diners "Qui en té vola i qui no rodola". La segona, tot seguint la lletra de la cançó " Nena" de Tòfol Mus, donar-li una imatge. La tercera prova tenia com a rerefons el poema de Costa i Llobera "Vola vola rossinyol; Déu te doni llarga volada...." i la quarta i darrera prova, els participants havien de fotografiar costums menorquins. Aquestes foren les proves per als majors de 16 anys; per als infantils, la prova els animava a fotografiar els cinc sentits: gust, vista, tacte, olfacte i oïda.

En aquesta ocasió, la marató tenia el sentit solidari amb la Protectora d'Animals, la qual, al llarg de tot el matí fou present mostrant la tasca que fan i explicant el seus projectes de futur.

Per acabar, tornem a dir que el proper dissabte a les dotze del migdia, tindrà lloc l'exposició de les fotografies que han concursat i el lliurament de premis, sota l'envelat de la plaça Espanya