TW
0

autofitxa
Som en Nico Anglada i na Clara Capó, tenim 29 i 28 anys i som de Ciutadella. Ens dediquem al disseny gràfic publicitari, i al disseny d'interiors, de jardins i d'arquitectura efímera, respectivament. Acabem d'obtenir el segon premi en un concurs de mostradors a Eivissa, organitzat per l'Ajuntament de Santa Eulàlia des Riu, el Govern i l'IDI.

En què ha consistit el concurs?
En donar la possibilitat a les PIMES a tenir el servei gratuït dels dissenyadors d'aparadors perquè valorin els serveis d'un projecte professional. Després, un jurat professional puntua aquests projectes i assigna premis econòmics als comerços i dissenyadors guanyadors.

Podrien explicar el mostrador que els ha servit per obtenir el premi?
El tema del concurs era Flors de Maig i a nosaltres ens van assignar la Bodega Ribas, que ens va proposar la botella de xampany Moët&Chandon Ice Imperial, un producte exclusiu d'Eivissa, i d'unes poques localitzacions més. Per això, tant l'escenografia com les flors s'inspiren en el propi paisatge. El jurat valorava l'utilització d'elements reciclats, pel que vam crear un fons de fustes reciclades de palers, tenyides de color roure, per poder destacar el blanc de la botella. Vam fabricar les flors amb papers reciclats i comprats, i plàstics d'envasos de fruites. Vam optar per una composició senzilla i potent alhora, equilibrada i en forma de piràmide invertida, on el punt focal de la mirada recau sobre el producte estrella.

Què s'ha de tenir en compte a l'hora de fer un mostrador?
Les funcions principals d'un aparador són captar l'atenció del client, donar una imatge coherent del comerç o empresa, crear un desig cap el producte exposat i atreure al vianant a passar a l'interior de l'establiment.

Costa que un comerciant de tota la vida que sempre s'ha fet el mostrador recorri a un professional?
No, mentre sigui conscient dels beneficis d'un bon aparador. De fet, recentment hem tingut demandes de petits comerços amb molts anys de recorregut.

Cada vegada hi ha més comerciants que opten per professionals?
Creiem que sí. Tant nous comerços com empreses consolidades ens sol·liciten aquests serveis per ser més competents.

Quins beneficis aporta?
Estalviar maldecaps i despeses inútils al comerciant, destacar i donar una imatge coherent d'empresa, i augmentar la comoditat del client i les vendes.

Compensa econòmicament al comerciant?
Augmentar la quantitat de visites a l'establiment es tradueix en la possibilitat d'augmentar vendes, tot i que és difícil valorar percentatges degut a les variants que afecten a aquest procés.