Artista. Ahir, davant el palau de la família De Olivar Despujol - I.P.D.R.

TW
0

El pintor ciutadellenc Pepe Torrent Vivó serà també enguany l'autor de les carotes de Sant Joan. El seu cosí i caixer senyor, Simón de Olivar Vivó, li ha fet l'encàrrec perquè torni a pintar aquests símbols dels Jocs des Pla.

Aquest bienni, el caixer senyor és Carlos de Olivar Despujol, qui ha delegat el càrrec en els seus nebots, Luis de Olivar O'Neill i Simón de Olivar Vivó. Tant el primer, que va sortir a la qualcada l'any passat, com el segon, que ho farà enguany, hauran escollit el mateix artista a l'hora de crear les carotes que es rompran durant els actes al Pla de Sant Joan.

Tot i que la notícia d'aquest encàrrec la va difondre ahir el propi Simón de Olivar, Torrent Vivó ja la coneixia des del mes de setembre. "Crec que no havia de ser jo qui ho anunciés, sinó el caixer senyor, per això he esperat perquè fos ell, com mana la tradició, qui ho digués", expressava ahir capvespre l'autor.
Torrent Vivó es mostra "molt content", sobretot per l'oportunitat que suposa per a ell. "Perquè un mai pot saber si tornarà a tenir una ocasió com aquesta", per l'honor que suposa ser l'autor de les carotes de les festes.

Més color
Torrent Vivó explica que Simón de Olivar li va manifestar que les carotes de l'any passat havien estat del seu gust, i que li donava total llibertat a l'hora de dissenyar les d'enguany. De fet, només li va suggerir que els dibuixos d'enguany tinguessin una mica més de color que les que va fer per encàrrec de Luis de Olivar.

Quant a la temàtica, el pintor assegura que no donarà pistes sobre "qui o què" apareixeran als escuts de fusta. D'aquesta manera pretén "respectar la tradició" de desvetllar-ho el dia de la Vetlla des Be, quan s'obrin al públic les portes del casat de Davant l'Església, la casa noble que tornarà a ser epicentre de la festa.

El que sí assenyala el pintor és que les carotes "seran diferents a les de l'any passat, no tindran res a veure, però mantindran el meu estil".

En qualsevol cas, l'artista té la intenció de tornar a sorprendre amb les seves pintures innovadores, com ja va fer l'any passat, amb unes carotes prou diferents al que fins llavors era habitual.