Selecció. És el testimoni de les imatges més recordades contra la tirania - Xalubinia

TW
0

Art i compromís social sempre de la mà. Un altre món és possible i així ho han lluitat durant anys els creadors. El ressò de la injustícia com a inspiració i la cultura valenta com els fonaments de la defensa dels drets humans.

La mostra itinerant i commemorativa "50 anys d'Amnistia Internacional a través dels seus cartells (1961-2011)" arriba al Centre de Gravat Xalubinia d'Alaior. La sala acull una selecció d'obra de grans artistes que van ser el rostre gràfic de les campanyes de l'ONG en defensa dels drets humans. Picasso, Miró, Botero o Kawamura, entre d'altres, van aportar les seves imatges i dissenys per recolzar l'organització en la seva denúncia de l'opressió i injustícia. Una manera de donar veu als qui han estat privats d'ella.

Amb motiu del seu 50 aniversari, Amnistia va recollir un compendi de pòsters els quals conformen un interessant testimoni de moltes de les imatges més recordades contra la tirania. Algunes d'aquestes es van inspirar en actes concrets de repressió, mentre que d'altres són respostes més generals i universals a polítiques i condicions inhumanes imposades pels estats.

L'exposició, que es pot visitar fins el dia 11 de juny (en horari de dilluns a divendres, de 18 a 21 hores), es completa amb els còmics de la professora i artista Natalia Tamayo sobre el cas d'Aleksei Sokolov i Las madres de Soacha, projectes realitzats per a les campanyes d'Amnistía.

Aquesta col·lecció de Gràfica pels Drets Humans demostra que, en 50 anys de lluita contra la injustícia, el canvi és possible.