Tòtems. N’hi ha de naturals i d’altres treballats sota inspiracions índies - L.L.

TW
0

Els tallers municipals d'escultura del Centre d'Art clausuren avui l'exposició "Tòtem i caminant", que s'ha pogut visitar des del dia 5 a l'Espai Xec Coll de Ciutadella. Ho faran amb una sessió de percussió i dansa per acomiadar el bosc de tòtems que presideix la sala d'exposicions, i amb una caminada pel centre de Ciutadella, amb l'escultura col·lectiva creada durant els dies de la mostra.

L'exposició amb les obres dels alumnes dels tallers d'escultura de fang i de fusta tanca avui les seves portes. I per fer-ho, s'ha preparat una actuació de percussió, i amb les danses Butoh de la companyia Karbala, a partir de les 17 hores a la Plaça de la Catedral. Des d'allà es dirigiran fins a la sala, on s'allargarà l'actuació fins a les 19 hores. Serà llavors quan s'iniciï un recorregut a peu entre el Centre d'Art i La Margarete, on quedarà exposada l'escultura de 2,8 metres creada durant aquests dies. Com explica l'escultora i professora dels tallers, Laetitia Lara, "El caminante" és un homenatge a l'escultor italià Alberto Giacometti.

En la creació d'aquesta figura hi han participat els alumnes dels tallers; amb els seus professors, Xisca Seguí, Oriol Sánchez i la pròpia Lara; i amb la col·laboració dels artistes Núria Roman i Rafel Jofre; i dels germans Martí de Ferreries que hi han ajudat a l'hora de fer les soldadures. I és que "El caminante" té una estructura de ferro, i està recoberta de ciment, sauló i estopa.