TW
0

Autofitxa
Em dic Pedro Pallicer, tenc 48 anys i som des Castell. Durant 25 anys he treballat en el món dels cotxes de lloguer, però des de fa tres anys regent amb la meva dona un restaurant ,"Nou Sirocco", de Calasfonts, amb la idea de fer un canvi, tenir una empresa pròpia i dependre de noltros mateixos. Des de finals de l'any passat som el president de l'Asociación de Establecimientos Comerciales de Calasfonts.

Com ha sorgit aquesta nova associació de comerciants de Calasfonts?
Hi havia uns quants comerciants de Calasfonts que estaven integrats en l'associació comercial del poble, però els d'aquesta zona vam prendre la decisió d'ajuntar-nos en una associació pròpia, perquè els interessos són diferents. De fet, hem reactivat l'antiga associació, que estava paralitzada. Una junta extraordinària va elegir els càrrecs directius, entre altres a jo mateix com a president. A més dels comerços de Calasfonts, també inclou els ubicats al Moll d'en Pons.

Quin és l'objectiu de l'associació?
La nostra idea és col·locar Calasfonts en el mapa dels llocs emblemàtic de Menorca. Consideram que Calasfonts és la gran desconeguda i volem potenciar tot aquest entorn, que té el primer sol d'Espanya i els vespres amb una lluna espectacular.

Per què diu que és desconeguda?
Pot ser perquè és difícil accedir-hi, és peatonal, els cotxes no hi poden davallar, l'aparcament és limitat, costa que la gent hi arribi. Però constatam que quan algú ens visita, se'n torna encantat, perquè el lloc és extraordinari i ho té tot. Hi ha bars, restaurants, botigues (de roba, d'avarques, d'objectes de regal), bars de copes, un hotel (Hamilton, al Moll d'en Pons) i un club nàutic, a més de venda ambulant durant la temporada alta.

Quines accions de promoció pensen dur a terme?
Hem creat una web de l'associació (www.calesfonts.net) que ara només és informativa, però el mes vinent serà activa; estem creant una imatge corporativa i un eslògan, i també ens anunciam en diferents mapes i revistes.

I quant a activitats?
Fa tres setmanes vam celebrar unes jornades gastronòmiques, que van funcionar molt bé, tot i haver coincidit amb unes altres celebrades a la zona des Mercadal. A principis de juny volem repetir aquestes jornades.

Què són les "Nits màgiques" que comencen el pròxim dissabte?
Cada quatre setmanes, i fins el setembre, celebrarem una nit màgica, que coincidirà amb la lluna plena, sobretot a partir del juliol en que les llunes són espectaculars, es posen damunt el Llatzeret. Aquest dissabte dia 25 hi haurà les actuacions de "Kaorí", que sonarà bols tibetans a la zona de la Porta del Sol, i el trio format per Guillem Pons, José Gómez i Marc Cortés que faran música funk i jazz a la zona de la botiga s'Escopinya. I els pròxims caps de setmana hi haurà una oferta musical diferent.

Compten amb ajudes?
Tenim molta col·laboració per part de l'Ajuntament, ho pengen a la web i al facebook, també ha creat uns díptics de les "Nits màgiques". A més, s'ha compromès a posar uns cartells per indicar on és Calasfonts i sol·licitar al Consell la col·locació de cartells informatius a la xarxa viària més pròxima al poble. A més, la majoria de proveïdors han mostrat la seva disposició a ajudar-mos. Estic content perquè tothom col·labora, tothom aporta el seu gra d'arena.