TW
0

Autofitxa
Sóc en Rafel Camps Camps, tenc 37 anys i sóc de Maó. Sóc enginyer tècnic de Telecomunicacions, i des de fa uns mesos estic fent feina a una empresa instal·ladora d'internet. El passat juliol vaig pensar de crear un suport modular per tabletes i 'smartphones' , un projecte que ja he patentat a Espanya.

Com és aquest suport modular que ha inventat?
Es diu Lite Clip i és molt senzill. És un clip, una peça d'alumini recobert amb una pintura plàstica que li dóna esponjositat i un acabat fi. Aquesta peça té una part llarga que es posa per darrera la tableta, i una part abatible amb una frontissa que es tanca per damunt i deixa l'aparell ben fixat. La part que està en contacte amb la part posterior de la tableta duu un material esponjós, i la part que està en contacte amb el perfil de la pantalla duu una espècie de silicona adherent. Això fa que la tableta quedi ben subjectada, sense que sigui el típic suport que envolta tot l'aparell. Després hi ha un adaptador de ranura, com una pastilla, que permet adaptar-ho a qualsevol suport.

I quines aplicacions pot tenir?
És adaptable a qualsevol trípode, braç extensible o suport que tengui rosca de trípode. Així té múltiples aplicacions, de sobretaula, es pot enganxar amb una pinça a qualsevol lloc. Aquests accessoris no són fets meus, l'únic que està fet a Menorca és un de tela, que permet enganxar la tableta a la mà.

Com ha desenvolupat el Lite Clip?
El tema de finançament és molt important. Per ara he destinat uns doblers a la patent a Espanya, amb uns advocats de Barcelona, especialitzats en temes industrials, per mirar de no deixar les portes obertes a possibles imitacions. I després hi ha totes les proves que he anat fent. En materials no és cap desastre, perquè és alumini, però sí que ha duit feina d'anar a cercar gent que em pugui ajudar en el desenvolupament. Al principi ho volia fer jo mateix, però vaig veure que la millor manera era fent un motlle metàl·lic. Així que m'ha ajudat molta gent, des del senyor Martínez que fa peces mecanitzades, fins a empreses que m'han ajudat en diferents aspectes. Gràcies a ells he pogut fer que es fes realitat la idea que tenia dins el cap.

La patent permet millores?
Sí, serveix per aquest model i per altres variables, amb sistemes extensibles per adaptar el suport a tabletes de diferents mides.

Com va sorgir la idea?
La idea va sortir quan feia nou mesos que era a l'atur, en que tenia molt de temps per pensar. A més, una de les meves aficions és anar en bicicleta, i sempre havia de dur el mòbil a la butxaca, que no va bé si vols utilitzar algun mapa. Vaig mirar de comprar un suport, però no n'hi havia cap pel meu mòbil. A més, el que trobava eren coses molt concretes, o només per anar en bicicleta, o només per enganxar al vidre del cotxe. Va ser així com vaig pensar un suport adaptable a altres dispositius.

Com es comercialitzarà?
La part comercial és la que he d'iniciar ara. No sé bé com serà, segurament per internet, i també amb algun punt de venda directa a Menorca. El preu del Lite Clip rondarà els 13 o els 15 euros. Ara tenc un any per veure si interessa fer la patent mundial, però és car. Per això he presentat el projecte a Lanzanos.com, per intentar aconseguir finançament. És una plataforma de micromecenatge on es poden fer donacions a partir de 2 euros.