TW
0

Ahir va ser un matí especial pels fillets i filletes d'educació infantil del col·legi Mare de Déu del Toro perquè van poder veure i tocar els anyells candidats a ser Es Be d'enguany. Van arribar al Lloc Nou en autobús, carregats d'il·lusió i acompanyats pel bon temps. El caixer pagès de Migjorn, Pau Bosch Moll, i la seva esposa, Pili Marquès, els van donar la benvinguda.

La primera aturada va ser als estables on l'amo té els sis anyells candidats per a ser protagonistes al Dia des Be. El pagès n'agafà un i deixà que els fillets el poguessin tocar i acariciar. Es van posar molt contents quan en Pau i na Pili els van demanar opinió per escollir el que trobaven més polit i van aprendre a mirar la cara, la banya, la llana i la talla de l'anyell de raça menorquina.

Va ser tota una experiència pels fillets, d'entre 5 i 6 anys, que culmina un trimestre que han fet diversos tallers relacionats amb Sant Joan: han après a fer confits, a elaborar un estel, a fer el cap d'un cavall de cartró i a construir un conte sobre la festa, entre d'altres activitats. "Els encanta la temàtica santjoanera, els agrada molt rallar i aprendre sobre la festa i els motiva molt", explicava ahir una de les educadores.

A continuació, el caixer pagès va treure en "Blat", el cavall que treurà el seu fill, i deixà que un a un els fillets li fessin sa capadeta. Després de descobrir els altres animals del lloc, tots els infants es van asseure a coberxo i van berenar. Llavors Pili Marquès els convidà a pastissets, 'mantecados' i carquinyols fets a casa. Després d'estar molt atents a totes les explicacions, els fillets van poder córrer i jugar al pati de les cases de Lloc Nou.

Avui està prevista la visita dels alumnes de "Pintor Torrent" i "Es Poriol"; demà de "Xipell" i "Es Born" i dijous de "Margalida Florit". La proper setmana visità el lloc l'aula de la filleta del matrimoni, na Catalina, de P4 de Mare de Déu del Toro.