TW
0

Autofitxa

Sóc en Miquel Olives Pons, sóc de Sant Climent i el proper 18 de juny faré 62 anys. Estic casat amb na Pilar Pérez, i tenc quatre néts i quatre fills, na Joana, na Pili, en Miquel i en Josep. Als 21 anys vaig entrar com a policia local a Maó, i també he fet de bomber molts anys. Ara, després de 42 anys de servei, he decidit jubilar-me per dedicar-me més a la família. Ara podré anar a pescar, cuidar un tros de terra que tenc i gaudir més de la vida.

41 són molts anys de fer feina com a policia local...
Sí. I he fet de tot, de policia, de bomber, i també he estat 8 anys amb el tema dels senyals de trànsit.

Quina ha estat l'etapa que més ha gaudit?
Totes les etapes han estat bones. Hi ha pogut haver temporades més difícils que altres, però ha anat sempre bé. I hi tornaria. Però ja no pot ser, han estat 42 anys i me sap greu, però ja estava cansat. Vull viure un poc, amb la família, la meva dona, els al·lots, anar a pescar, dedicar-me a la terra i gaudir un poc més de la vida.

Són molts anys estant sempre a punt...
Sí, ja podies preparar una paella en el teu dia lliure, que si et telefonaven havies de deixar-ho tot. Però no tenc cap pega, ho feia i m'agradava. No en renego gens, no me'n penedeixo de res.

Què és el més polit de ser policia local?
El tracte amb la gent. Això ha canviat molt amb el temps, ara ja no és el mateix, ha canviat el cent per cent. Abans érem més uns amics de carrer, hi havia més tracte personal. Avui hi és, però no és com en aquell temps.

Ha tingut mai cap problema amb la gent? O qualque ensurt?
No, de problemes, pocs. He hagut de posar multes, perquè ho havia de fer, però problemes no. El que sí vaig tenir va ser un accident amb la moto, perquè hi vaig anar 30 anys en moto. Em van fer caure i vaig estar 8 mesos de baixa, em va tocar braç, cama i cap. Però estic bé. Amb la moto era diferent que ara, avui en dia hi ha molta circulació, és espantós.

I compaginava la feina de policia i bomber?
Sí, llavors no hi havia bombers professionals. Jo deia que era un 'poli-bomba'. Al principi no cobràvem res per la feina de bomber, més tard ja van començar a pagar. Normalment feia de policia, i si hi havia qualque incendi, et cridaven i sorties cap allà.

Durant tants anys ha vist passar molta gent per l'Ajuntament, i ha tingut molts companys.
Sí, sempre m'he duit bé amb tothom, tant amb els companys com amb els polítics. He estat amb en Llimoner, n'Escudero, n'Oms, en Borja, n'Arturo, en Tur i n'Àgueda.

Celebrarà la jubilació?
Sí, demà (per avui) feim un sopar a un restaurant del port. Serem una quarantena de companys, i també hi haurà la meva filla, na Pili, que també és policia, a Ciutadella, i el meu gendre, que també ho és. Serà a partir de les deu, perquè puguin venir els que acaben torn.