trobada. Assistiren el batle, i els regidors Esperança Juaneda, Francisca Marquès, Joan Triay i Antoni Florit, més l’inspector en cap de la Policia Local i el cap de Protecció Civil. També la Junta de Caixers, encapçalada pel caixer noble, el fabioler i el grup de voluntaris que seran a peu del passadís en els Jocs des Pla - Gemma Andreu

TW
0

Els Jocs des Pla comptaran enguany amb 55 voluntaris, 17 més que l'any passat. La resta, tots repeteixen. Són les persones que s'han compromès a informar i a ajudar a obrir pas en els jocs eqüestres del capvespre de Sant Joan. Es tracta de 55 voluntaris inscrits oficialment, el que garantirà que estiguin coberts per l'assegurança civil que l'Ajuntament contracta per les festes.

El perfil de voluntari és una persona d'entre 30 i 45 anys, "gent que s'estima Sant Joan i es sent responsable de que certs comportaments requerien una actuació i un compromís en benefici de la festa, una experiència que tots hauríem de fer", explica la regidora Francisca Marquès. Aquests voluntaris duran un braçalet identificatiu fluorescent, com l'any passat, que podran recollir a la porta de l'Ajuntament en el moment de sa Convidada o al peu de la torre on es posa el fabioler als Jocs des Pla.

La regidora afirma que 55 voluntaris "no són suficients", després de la crida feta per l'Ajuntament, tot i que considera que el contingent es veurà incrementat amb els 44 voluntaris de Protecció Civil (15 d'ells fent passadís), més 25 agents de la Policia Local (12 dels quals per intervenir sols en cas d'alteració de l'ordre públic greu).

Ahir fosquet, l'Ajuntament convocà a tots els voluntaris a peu d'arena als Jocs des Pla per tancar detalls sobre com s'han de col·locar, quina serà la seva funció, millorar l'organització i escoltar els suggeriments de tots. Francisca Marquès avançà la novetat que el dia 22 hi haurà una reunió amb els 35-40 voluntaris de Protecció Civil que arribin de Mallorca per informar-los i conscienciar-los sobre el seu paper en la festa.

La regidora va fer una crida ahir per a que tot el poble de Ciutadella s'impliqui en el bon desenvolupament de la festa. "Tenim una responsabilitat col·lectiva per conservar i transmetre la nostra festa, pel que és necessari la col·laboració de tots", va dir. Entre els voluntaris hi ha homes i dones, tots majors de 18 anys, que ajudaran a obrir pas.