TW
0

Després del primer toc i amb l'autorització del caixer noble, el fabioler, Sebastià Salort, va recórrer els carrers de Ciutadella. Va anar avisant en una primera volta, per a que els cavallers s'anassin preparant per després anar-los a cercar per formar la qualcada.

Una vegada feta la primera passada, el fabioler tornà a començar recollint el caixer fadrí, Marc Casasnovas, qui s'incorporà a les 15.05 hores. A continuació recollí el caixer casat, Joan Florit; els dos caixers pagesos, Pau Bosch Moll i Pau Bosch Salord; i la resta de cavallers. Va ser molt especial la convidada a incorporar-se a la qualcada a cada un dels caixers, a casa seva i rodejats de família i amics.

La qualcada s'anà incrementant per escrupolós ordre, de menor a major d'edat, fins els 99 genets (inclosa la Junta de Caixers). Al capdavant, anava sa somereta, qui van menar des de baix en la sortida Dani Salord Melià i Oscar Abelló Mascaró.

En la tanda d'ahir es donà una curiositat, els tres cavallers més joves tenien 13 anys. Per ordre de naixement hi havia: Tòfol Marquès Llorens (fill de Son Bell Lloc), David Pons Fedelich (fill de Son Piris) i Joan Ruiz Bosch (fill d'Alfurinet). El cavaller de més edat d'ahir, va ser l'amo retirat de s'Albufera, Toni Bosch Camps, de 77 anys.

Un cop finalitzat el replec, tots els genets es van dirigir al casat de Olivar. Llavors el fabioler demanà permís al caixer senyor substitut, Simón Carlos de Olivar, per anar a cercar la bandera. Obtinguda la resposta afirmativa, la qualcada es dirigí cap a la casa del caixer casat per a que el caixer fadrí pogués recollir el penó de la festa de la mà de Margarita Moll, esposa del caixer casat. Mentre es produïa el replec, el so del tambor i el fabiol s'escampà per Ciutadella i tothom va estar pendent del pas de la qualcada.

La característica renou de les potes dels cavalls sobre l'empedrat dels carrers i places tornà a ressonar en la ciutat antiga, aquests dies mítica. La gent aplaudia la desfilada dels genets, demanant els primers bots. El públic agraí tornar-se a retrobar amb els cavalls i els pagesos de Sant Joan.

Els darrers en sumar-se a la qualcada van ser el caixer noble, Simón Carlos de Olivar, que es saludà amb el genet més vell, i sa capellana, Francesc Cardona.