Ensurt. A la sisena carota hi va haver moments de molta tensió - Javier

TW
0

Se n'ha parlat molt poc, però el cert és que els Jocs des Pla d'enguany van fregar, novament, la desgràcia. Tot anava bé i sense ensurts, sobretot per la gran feina dels voluntaris i de tots els que van col·laborar a l'hora de fer passadís per als cavalls. Però quan es va córrer la darrera carota la por per un accident important va tornar a sobrevolar Es Pla.

L'alcalde de Ciutadella, José María de Sintas, feia ahir un "balanç general positiu" de les festes d'enguany. Uns resultats que han estat possibles, en gran mesura, per la gran tasca realitzada pels voluntaris durant els Jocs des Pla, el moment més perillós de les festes, en què s'aconseguí crear un passadís prou ample.

De fet, els jocs anaven bé fins a la darrera carota, quan les ànsies per aconseguir-ne un tros van fer que el cavall que s'havia distanciat de l'altre es trobés un tap humà format per uns quants que es van tirar precipitadament per agafar la carota sense fer cas de que per darrera venia l'altre cavaller. Això va provocar una forta topada del cavall amb els que eren allà, que va acabar amb una persona immòbil sobre l'arena, fent saltar totes les alarmes. Finalment, va quedar en un ensurt.

El batle reconeix que "en el tema de les carotes és bastant més difícil garantir la seguretat, perquè no s'hi pot fer res quan hi ha un grup de gent que intenta aconseguir un tros de carota. Haurem de valorar què es pot fer, mirarem si s'ha de donar més informació", o dur a terme altres actuacions. Tot per mirar de garantir la seguretat i evitar que córrer les carotes posi en risc als propis cavallers i els seus cavalls, i perquè no tinguin por de participar en aquest joc.

Policia Local
L'inspector en cap de la Policia Local, Ignasi Camps, va explicar que ja estan treballant en l'elaboració d'un informe detallat de totes les actuacions realitzades, per mirar d'introduir les millores necessàries en el dispositiu de seguretat.

En aquest sentit, tant Camps com el propi batle coincideixen en que el protocol disposat junt amb la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, Protecció Civil i Creu Roja ha donat bons resultats, amb presència policial ben a la vista i que va frenar qualsevol mala intenció.
Així i tot, es seguirà treballant per millorar la seguretat. Per això, demà es farà una reunió amb diferents àrees municipals per veure què s'ha de millorar. Com a exemple, l'arena, que els darrers anys està essent molt voladissa.