JOSÉ ANTONIO BARRERA BOSCH - JAB

TW
0

autofitxa
Sóc en José Antonio Barrera Bosch, tenc 42 anys i sóc des Migjorn Gran. Estic casat amb n'Esperança Pons, i tenim una filla que nom Elisabet. Sóc treballador autònom de manteniment en allotjaments turístics, i entre les meves aficions hi destaca el món dels cavalls. Fa 14 anys que en tenc exemplars, i des de fa uns 10 anys particip a les festes de Sant Cristòfol.

Enguany seré el caixer batle.Enguany serà l'encarregat de presidir la qualcada.

Sí, el nomenament va ser al ple extraordinari del dia de Sant Pere. El batle Pere Moll i jo som molt amics, i ja per Pasqua em va dir que tenia ganes de veure la festa des de baix almenys un any. I que possiblement em convidaria a jo per ser caixer batle, per l'amistat que tenim des de petits.

Com ha rebut la confirmació?
La veritat és que em fa molta il·lusió, és una prova d'amistat molt forta. Ell sap que em fa il·lusió representar-lo.

Es Migjorn Gran és l'únic poble on no fa falta ser batle o regidor...
Sí, en aquest sentit, els protocols són molt clars. El caixer batle serà el batle o la persona que ell designi, sense que es condicioni que hagi de ser membre de l'equip de govern o de l'oposició. Si ell no ho vol ser, pot triar a la persona qui presidirà la festa.

Ja fa anys que surt a les festes...
Ja fa deu anys. Sempre m'havien agradat molt els cavalls, però per diferents circumstàncies mai no havia pogut tenir un cavall. L'any 95 vaig sortir per primera vegada a les festes de Sant Miquel, que feim cada cinc anys, però no va ser fins el 2002 que no vaig començar a sortir per Sant Cristòfol.

Què suposa per a vostè participar com a cavaller a les festes?
Per als que vivim tot l'any dins el món dels cavalls, sempre tenim les festes en els nostres pensaments. No vol dir que entrenem per a les festes, perquè feim excursions i anam a escola per aprendre'n més. Però a mesura que s'atraca la festa hi ha més il·lusió.

Vostè practica la doma?

Vaig a classes de doma menorquina, a Sa Creueta. És una disciplina que m'encanta.

Quants cavalls treurà?
En treuré dos. Tenc un poltre de 4 anys que vaig comprar l'estiu passat després de perdre un altre cavall que tenia. El treuré per primera vegada diumenge, i dissabte sortiré amb un cavall de Sa Creueta.

Serà diferent enguany, com a caixer batle?
Imagin que la diferència serà grossa. Si que és ver que tots els components de la qualcada estem molt involucrats amb els protocols, però presidir la qualcada serà molt especial.