Color. Es una iniciativa que pretén acostar l’art al carrer - Paco Sturla

TW
0

Un centenar d'obres de gran format del pintor Marc Raventós es col·locaran a diversos carrers del centre de Maó. Són teles de grans dimensions que s'instal·laran a mode de tendal als carrers Hannover, Portal de la Mar, Nou, Arravaleta i del Sant Crist. Igualment també se'n posaran a diferents espais o edificis, com per exemple el portal de Sant Roc, on se'n penjarà un des de la part més alta.

Aquesta és una iniciativa que sorgeix de l'Ateneu de Maó, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'idea és obrir l'art al públic però amb un mètode diferent al tradicional, com és el d'anar a una sala d'exposicions. En aquest cas, es tracte de que passejant pel centre de Maó els ciutadans puguin gaudir d'aquesta mostra artística.

Està previst que les teles es comencin a instal·lar demà mateix, i que les feines s'allarguin durant uns tres o quatre dies.

Marc Raventós és un artista català que presentarà obres de gran format, amb teles més petites de tres metres, i d'altres de majors dimensions d'uns 10 metres.

Dins de les obres n'hi ha d'abstractes i també de més figuratives, però sempre amb la característica d'un color viu i amb traços amples i directes.

També està previst que per a la instal·lació de les teles es pugui comptar amb la participació d'una responsable de restauració de la Generalitat de Catalunya, que serà a Menorca a partir de dijous per seguir les tasques.

Els materials utilitzats per a la elaboració d'aquestes pintures estan preparats per ser exposats a la intempèrie, cosa que evitarà qualsevol mal en cas que la meteorologia no acompanyi.

Tot aquest projecte no suposa cap despesa ni per a l'Ateneu, que impulsa la iniciativa, ni per a l'Ajuntament. Així, amb un cost zero podran dotar el centre d'un atractiu especial a través, en aquest cas, de les pintures de gran format de Raventós.