TW
0

Autofitxa

Vaig néixer a Barcelona el 1990. Sóc captador de socis per ONGs i aquest estiu estic participant en una campanya de Creu Roja Balears per aconseguir nous associats. Vaig arribar a Menorca el passat dia 22 i faré fins el 17 d'agost. La campanya per captar socis a benefici de Creu Roja Balears l'estam fent durant l'estiu tant a Ciutadella com a Maó. A través d'aquesta tasca és la primera vegada que conec l'Illa.

En què consisteix la seva labor?
Estar al carrer buscant persones que puguin donar un cop de mà a benefici de Creu Roja.

Com respon la gent quan conviden a fer-se soci d'una institució humanitària com és Creu Roja?
Hi ha de tot, però majoritàriament la gent està sensibilitzada amb la labor de l'entitat. Per poc que pugui, la gent està disposada a donar una mà d'ajuda.

Creu que la gent coneix la feina que fa Creu Roja?
Sí, la gent coneix l'entitat i la important tasca d'ajuda social que desenvolupa. Tothom és conscient, amb la situació que hi ha avui dia, de que institucions com Creu Roja són imprescindibles per ajudar a moltes persones.

Per què és necessari captar socis?
Perquè Creu Roja pugui continuar realitzant projectes i accions d'ajuda social. L'entitat gestiona molts programes i a diferents àmbits, es fa molta feina però cada vegada hi ha menys recursos. Per tant, la col·laboració de la gent és essencial.

En temps de crisi, la gent és més solidària? És més sensible?
Sí, sí, sobretot davant la situació actual. Els que poden, per poc que puguin, donen un cop de mà. Tota ajuda és benvinguda.

Quantes persones integren l'equip de captació de socis organitzat durant aquest estiu a l'Illa?
Som 7 persones dedicades a captar nous associats, per ampliar la xarxa de col·laboradors de l'entitat. La xarxa d'ajuda social de Creu Roja és enorme i per mantenir-la i continuar ajudant és molt important ampliar el nombre de socis en un moment en que les ajudes de les institucions estan minvant.

On s'ubiquen i durant quin horari?
Ens situam a punts de gran afluència de gent. A Ciutadella, per exemple, al carrer Major des Born; i a Maó, als carrers Hannover i Nou.

Val la pena ser a peu de carrer?
Sí, perquè és la manera de fer el contacte directe amb la gent, li pots oferir informació de primera mà. És una labor molt interessant que me fa créixer com a persona i estic molt content de poder-la fer, en aquest cas, a Menorca.