Obra. Jeroni Marquès (Maó, 1974) amb un quadre d’una impressionant vista de la seva ciutat i de La Mola - Jaume Fiol

TW
0

Jeroni Marquès (Maó, 1974) és una enamorat de Menorca i de la pintura. Tot i dedicar-se professionalment al sector del motor, la seva gran passió és el pinzell. "Estic casat amb les motos, però la meva amant és la pintura", comenta amb humor.

Va començar a pintar als 23 anys, amb la tècnica a l'oli que no ha abandonat mai al considerar que "ofereix possibilitats infinites". Anà a classes amb el mestre Fèlix Ovejero i començà a experimentar, amb una evolució que l'ha duit a dominar la llum i la pinzellada. Jeroni Marquès és d'aquells pintors que queden captivats en la contemplació del paisatge, ja sigui una sortida de sol, una marina en un dia ennuvolat, una cala d'aigües clares o un camí o una estampa rural.

Un dels seus millors quadres representa la visió de la ciutat de Maó, amb La Mola de fons, una imatge que cada dia veu des de casa seva, però que sempre el sorprèn de nou, segons la llum de cada moment del dia.

El pintor inaugura avui, a les 20.30 hores, a la Galeria Retxa, la seva primera exposició que presenta a Ciutadella. La mostra desvetlla l'estil impressionista del pintor a l'hora d'interpretar racons de Menorca com Cala Mitjaneta, Cala en Blanes, la marina de s'Olla de Binisafúller, el reflex a la mar dels penyals de Calascoves o una tanca de flors.

Les obres que presenta són el resultat dels rituals que realitza l'autor a l'hora d'escollir els paisatges: des d'aixecar-se a la sortida del sol a extasiar-se amb la contemplació d'un camp florit. La seva pintura ens ensenya a valorar la bellesa i identitat de Menorca.

"Ajudar a descobrir el que tenim, perquè ho tenim tant aprop que no ens adonam compte". Aquest és l'estímul de Jeroni Marquès: deixar-nos fascinar per Menorca a través dels seus quadres.